Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bemestingsproef in zaaiuien; Fertiactyl GZ hoogste opbrengst

In samenwerking met PRP, K+S, Agriton, Timac Agro en Agrocentrum is door het UIKC in 2009 onderzoek uitgevoerd naar verschillende bladversterkers, grondverbeteraars en bladmeststoffen in zaaiuien. Dit onderzoek wordt in 2010 voortgezet met dezelfde meststoffen op locatie Rusthoeve in Colijnsplaat. Doel is het onderzoeken wat de meerwaarde is van deze producten in de teelt van zaaiuien. De producten worden onderling met elkaar vergeleken en getoetst op opbrengst en maatsortering.

Het object behandeld met Fertiactyl GZ van Timac Agro heeft de hoogste opbrengst van alle objecten met tevens een hoger plantaantal. De meeropbrengst wordt dan ook gehaald doordat een hoog plantaantal gecombineerd wordt met veel uien in de grovere maatsortering. Fertiactyl GZ wordt gespoten bij het eerste pijpje aan 10 liter per hectare.

De werkzame componenten van het product, naast kali en stikstof, zijn zeatine en glycine-betaine gewonnen uit zeewier en humus –en fulvuszuren geëxtraheerd uit turfextracten. De werkzame stoffen uit zeewier zijn planteigen stoffen die zorgen voor een verhoogt chlorofyl aandeel in de plant, bevorderen van het wortelaandeel en haarwortelbezetting en een verminderde stressgevoeligheid gedurende het teeltseizoen. Daarnaast zorgen de humus- en fulvuszuren voor de binding aan het klei-humus complex en een verbeterde beschikbaarheid en benutting van de gegeven voedingselementen.
Publicatiedatum: