Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Albert Linders en Alex Buermans nieuwe eigenaren

Duurzaamheid dé leidraad voor uienverwerkingsbedrijf Peter CV

Tholen - Aan het begin van het jaar namen Albert Linders en Alex Buermans het Dinteloordse uienverwerkingsbedrijf 'Peter BV' over van Peter Rijnberg. Inmiddels is de naam van het uienschil- en snijbedrijf gewijzigd in Peter CV en hebben de nieuwe eigenaren een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. "We zijn gespecialiseerd in versgesneden witte en rode uienproducten, zoals blokjes, gesloten ringen en reepjes. Hiermee richten we ons op het hogere kwaliteit- en klantsegment.""Toen Peter Rijnberg in 1980 begon richtte hij zich met name op het uienschillen. Later is er in eigen beheer een uiendispenser ontwikkeld om uienblokjes te leveren aan de cafetaria's. Toen kregen we de vraag van een grote fastfoodketen om voor hen de uien te verzorgen. Dat is langzaam begonnen in Zweden en Nederland, maar inmiddels voorzien we restaurants van die fastfoodketen in Denemarken, Zweden, Duitsland, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Nederland en België van uienblokjes en ringen", vertelt Albert Linders.

Maar niet alleen de uienringen op uw hamburger zijn mogelijk afkomstig van Peter CV. Grote kans dat de uitjes in de Filet américain, op de haring of de geschilde uien bij de groothandel bij Peter CV zijn verwerkt. "Op jaarbasis verwerken we 5 à 6.000 ton grondstof op jaarbasis", vertelt Alex Buermans. Met name de verkoop van rode uienringen maakt de laatste tijd een forse groei door. "En wij leveren complete gesloten uienringen, géén schijfjes ui", benadrukt Alex.De versheid van het product staat bij Peter CV hoog in het vaandel. "Het voordeel bij ons is dat de uien die we schillen binnen 15 minuten in een zakje zitten. Dat heeft grote kwaliteitsvoordelen. Wij voegen ook geen enkele ingrediënt toe aan de uien en zien geen toekomst in het behandelen van de uien om de houdbaarheid te verlengen. De link naar een vers product moet altijd gelegd worden", vervolgt Alex. "Ook daarom zien we een vestiging in het buitenland niet zitten. Naast het feit dat de traceability dan ook niet altijd te borgen is."

De uien worden bij Peter CV aangevoerd door een grote groep leveranciers uit heel Nederland. Deels vindt dit plaats op contractbasis en deels voor de vrije markt. De hoge uienprijzen dit seizoen waren voor Peter CV niet altijd gunstig in het geval dat er uien bijgekocht moesten worden. "Maar wij geloven in een duurzame relatie en denken mee met onze klanten en leveranciers. We moeten er allemaal wat aan verdienen. Niet voor niets hebben we leveranciers die al tientallen jaren hun uien aan ons leveren."


Albert Linders en Alex Buermans

De nieuwe eigenaren zijn niet van plan de bedrijfsvoering over een compleet andere boeg te gooien. "Voor de toekomst liggen er nog wel andere productkansen, zoals gegrilde of zoete uien. Maar we hebben geen behoefte om andere producten erbij te nemen. Een ui verwerken is gecompliceerd genoeg", legt Albert uit. "Wel willen we de komende tijd de puntjes nog verder op de 'i' zetten op duurzaamheidsgebied. Zo zijn we druk bezig met het managen van de afvalstromen. Duurzaamheid loopt als een rode draad door ons bedrijf."

Die duurzame relatie geldt ook voor de veertig personeelsleden die Peter CV heeft. "We hebben gewoon geen verloop. We behandelen en belonen ons personeel goed. Zo kunnen ze voor een gering bedrag in een 'groene' auto rijden. Dat geeft toch een soort binding", besluit Alex. Het bedrijf lijkt er niet onder te lijden. "Van een economische crisis hebben we geen last. Kwaliteit komt altijd bovendrijven!"

Voor meer informatie:
Albert Linders / Alex Buermans
Peter CV
Steenbergseweg 110A
4671 PC Dinteloord
Tel: 0167-523950
www.petercv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven