Hechting en verdeling beter op gewassen met waslaag op blad

Codacide versterkt werking gewasbeschermingsmiddelen

Tholen – Codacide is een speciaal geformuleerde uitvloeier/hechter en bevat 95% plantaardige olie en 5 % niet-ionische emulgator. Sinds de introductie in 1983 zijn er wereldwijd miljoenen hectares met de meest uiteenlopende gewassen mee bespoten.Volgens oud-teeltadviseur Dré Tholen van Agrocultuur in Lottum is Codacide zeer snel regenvast, onder de meeste omstandigheden al binnen 30 minuten, wat meer werkbare spuituren betekent. Het zorgt ervoor dat het aandeel opstuivende driftgevoelige druppels vermindert en heeft een betere verdeling en hechting tot aan de basis van de plant en het is biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. Vooral op gewassen met een waslaag op de bladeren, zoals de pijpen van uien, geeft het een beter verdeling en hechting van de spuitvloeistof, die de bespuiting effectiever maakt. Dit werd bevestigd door Ad van Oudenaarde, teeltbegeleider bij Rieber & Son die veel contractuien in Limburg telen. Het is zacht voor gewassen, mengbaar met de meeste gewasbeschermingsmiddelen en het heeft geen veiligheidstermijn.

Plantaardige oliën zijn van nature milieuvriendelijk maar ook slecht mengbaar met water en spuitmiddelen. Codacide is echter zo geformuleerd dat het de moleculen van spuitmiddelen omkapselt en deze emulsie goed door het water verdeelt. Codacide als draagstof in een spuitoplossing verbetert de werking van de spuitmiddelen door een betere uitvloeiing, hechting en opname via het blad.
Codacide is ook ideaal bij bestrijdingsmiddelen met een lange aandroogtijd of slechte hechting en voor correctiebespuitingen bij geïntegreerde biologische bestrijding.

Voor meer informatie:
Agricult B.V.
Pieter Brueghelplein 4
5694 AH Son en Breugel
Nederland
+31 (0)499 49 07 14
+31 (0)499 49 07 15
info@agricult.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven