Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

26 augustus 2010, Rusthoeve Colijnsplaat

Landelijke Uiendag

Welkom op de Landelijke Uiendag ‘plus’ op Rusthoeve, Colijnsplaat. Een dag met een ‘plus’ omdat wij op deze dag van ontmoeting en kennisuitwisseling willen laten zien dat onze activiteiten en onderzoeksresultaten ook buiten de uiensector inzetbaar zijn.Noviteiten

Er zijn noviteiten te zien op het gebied van het plaatsspecifiek planten van uien. U kunt kennisnemen van onderzoeksresultaten van de nieuwe zaaimachine van het UIKC in het kader van bemesting. Verder is er informatie beschikbaar uit onderzoeken rondom onkruidbestrijding, schimmelbestrijding en bewaartechniek. Ook besteden wij aandacht aan het toedienen van mest via rijensystemen en met mestconcentraten. Toepassing hiervan is niet alleen geschikt voor uien maar ook voor andere gewassen.

Groene grondstoffen

Er is een speciaal veld aangelegd rondom zogenaamde ‘groene grondstoffen’. Zijn er nog andere mogelijkheden in de landbouw dan de traditionele voedselproductie? Dit met het oog op een dreigend tekort aan fossiele grondstoffen. We hebben een aantal gewassen en hun toepassingen voor u verzameld: quinoa, miscanthus, vezelhennep, teff, lupine, sorghum, aardpeer en nog veel meer. Hoe zien deze gewassen eruit en wat kunnen ze betekenen?

Kom naar de Uiendag en laat u inspireren op het veld of in de tent!

Voor meer informatie
Cor van Oers, DLV Plant, 06 - 5342 7246
Luc Remijn, DLV Plant, 06 - 5326 1172
www.uikc.nl
www.dlvplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven