Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overvloedige regenval vraagt alert gebruik van BOS-systemen in uien

Juist ook met de huidige wisselende omstandigheden met soms overvloedige regenval is het gebruik van de BOS-systemen nuttig. Het toepassen van duurzame gewasbescherming in uien draagt bij aan uien van goede kwaliteit en bespaart kosten.
Beslissingsondersteunde systemen van o.a Dacom en Agrovision ondersteunen effectieve bestrijding van valse meeldauw en bladvlekkenziekte. De campage ‘duurzaam telen begint bij jou’ biedt informatie over de BOS-systemen op de uiendagen in Lelystad en Colijnsplaat.



Beslissing Ondersteunend Systeem (BOS) Uien

Valse meeldauw en bladvlekkenziekte in uien kunnen veel schade veroorzaken. De
schimmels worden met verschillende middelen bestreden. Beslissing Ondersteunende
systemen (BOS) helpen met het kiezen van het juiste spuitmoment, de juiste dosering en het juiste middel. Hierdoor kan de effectiviteit van uw bespuitingen toenemen en de milieubelasting verminderen.

Overvloedige regenval

Bij de huidige omstandigheden is het van belang dat de gebruikers van de BOS'sen goed kijken naar de vochtigheid van het gewassen, en de mogelijke afspoeling van de middelen in verband met de soms overvloedige regenval.

Kostenbesparing

Telen met Toekomst heeft berekend wat de financiële voordelen zijn van het
gebruik van een BOS bij de ziektebestrijding in uien. Voor bouwplannen in verschillende regio’s is uitgerekend welke besparingen kunnen worden gerealiseerd.
Het areaal uien bedraagt daarbij 5, 10 of 15 hectare. Afhankelijk van het areaal kan de besparing oplopen tot 990 euro per bedrijf.
Publicatiedatum: