Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Overvloedige regenval vraagt alert gebruik van BOS-systemen in uien

Juist ook met de huidige wisselende omstandigheden met soms overvloedige regenval is het gebruik van de BOS-systemen nuttig. Het toepassen van duurzame gewasbescherming in uien draagt bij aan uien van goede kwaliteit en bespaart kosten.
Beslissingsondersteunde systemen van o.a Dacom en Agrovision ondersteunen effectieve bestrijding van valse meeldauw en bladvlekkenziekte. De campage ‘duurzaam telen begint bij jou’ biedt informatie over de BOS-systemen op de uiendagen in Lelystad en Colijnsplaat.Beslissing Ondersteunend Systeem (BOS) Uien

Valse meeldauw en bladvlekkenziekte in uien kunnen veel schade veroorzaken. De
schimmels worden met verschillende middelen bestreden. Beslissing Ondersteunende
systemen (BOS) helpen met het kiezen van het juiste spuitmoment, de juiste dosering en het juiste middel. Hierdoor kan de effectiviteit van uw bespuitingen toenemen en de milieubelasting verminderen.

Overvloedige regenval

Bij de huidige omstandigheden is het van belang dat de gebruikers van de BOS'sen goed kijken naar de vochtigheid van het gewassen, en de mogelijke afspoeling van de middelen in verband met de soms overvloedige regenval.

Kostenbesparing

Telen met Toekomst heeft berekend wat de financiële voordelen zijn van het
gebruik van een BOS bij de ziektebestrijding in uien. Voor bouwplannen in verschillende regio’s is uitgerekend welke besparingen kunnen worden gerealiseerd.
Het areaal uien bedraagt daarbij 5, 10 of 15 hectare. Afhankelijk van het areaal kan de besparing oplopen tot 990 euro per bedrijf.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven