Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
140 jaar ervaring in teelt, handel, sortering, veredeling en vermeerdering

Hoogzand uienzaad heeft het passende ras voor uw gewas

Tholen – In 1870 startte Arie Hoogzand in Sommelsdijk op Goeree- Overflakkee een uienhandel en was hiermee één van de pioniers op dit gebied. Het bedrijf bestaat nu al 140 jaar en is vanaf 1939 gevestigd in Oudenhoorn op Voorne en Putten. Sinds de oprichting in 1870, waar de handel en sortering centraal stonden, houden de 4e en 5e generatie van de familie Hoogzand, zich vanaf halverwege de zestiger jaren van de vorige eeuw meer en meer bezig met de veredeling en vermeerdering. Momenteel is de hoofdactiviteit van de firma bijna helemaal gericht op de vermeerdering en veredeling van uienzaad en is de doelstelling om voor iedere grondsoort en voor elk klimaat een passend uienras op de markt te brengen.Met een marktaandeel van 12% in de Nederlandse uienteelt, waarbij het marktaandeel voor de rode uienrassen aanzienlijk hoger ligt, zijn er volgens Kees Hoogzand nog genoeg groei mogelijkheden voor het bedrijf, dat ook zaad kan leveren voor de teelt van witte en roze uien. De vermeerdering van het zaad vindt in Frankrijk plaats vanwege de goede klimatologische omstandigheden. Dit jaar wordt er op 20 hectare zaad geteeld, maar door uitbreiding van de export zal de oppervlakte voor vermeerdering volgend jaar stijgen tot 30 hectare.
Door de jarenlange ervaring met de teelt, handel en sortering weten ze als geen ander welke eisen er aan een uienras gesteld worden. De uienrassen moeten een goede hardheid, huidvastheid, spruitrust en een hoog drogestofgehalte hebben en daarnaast uitstekende bewaareigenschappen. Er zijn uienrassen voor de teelt van gele en rode uien voor vroege levering vanaf land en voor de zeer lange bewaring, zowel voor de traditionele als ook voor de biologische teelt beschikbaar.Door kleinschaligheid en een efficiënte bedrijfsvoering zonder overheadkosten is Hoogzand in staat het uienzaad voor een zeer redelijke prijs te leveren. Kostenbeheersing en kwaliteit zullen in toenemende mate van belang zijn en de kwaliteit begint op het veld, komt tot uiting in de bewaring en wordt teruggevonden in de portemonnee.Voor meer informatie:
V.O.F. Hoogzand Uienhandel
Molendijk 42
3227 CC Oudenhoorn
Tel. 0181-461451
Fax. 0181-462218
[email protected]
www.hoza-uienzaad.nl