Roll-up kanaalafdekzeil succes voor drogen en inkoelen aardappelen en uien

Het Mooij Zuigventilatiesysteem is een groot succes gebleken voor het snel drogen en effectief inkoelen van aardappelen en uien in open kisten. Vaak werd er echter als 'nadeel' genoemd het neerleggen, afrollen en vervolgens weer oprollen van het Roll-Up kanaalafdekzeilkanaalafdekzeil. Om het kleed automatisch op de rijen kisten te leggen zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste daarvan vereisen een stevige constructie aan het dak en/of aan de wand. Dit heeft als nadeel, dat u de hal minder goed kunt gebruiken voor het opslaan van lege kisten of het parkeren van machines. Vandaar dat wij het Mooij Roll-up Kanaalafdekzeil systeem ontwikkeld hebben.Op de onderdrukkamer wordt boven de zuigopening een as geplaatst, die wordt aangedreven door een motorreduktor of handlier. Op deze as zijn 2 bandtrommels geplaatst. In elke bandtrommel loopt een nylon band. Deze banden liggen los onder het kleed en gaan vervolgens over de bovenkant van het kleed weer terug naar de bandtrommels. Hierdoor rolt het kleed zich op. Het oprollen van het kleed is hiermee opgelost.Roll-Up kanaalafdekzeil

Het afrollen van het kleed gebeurt handmatig. Aan de speciaal ontworpen beugel is een lang touw bevestigd. Als hieraan wordt getrokken rolt het kleed steeds verder, van de onderdrukkamer af. Bij de laatst geplaatste stapels kisten gaat de beugel met het kleed naar beneden tot op de vloer.

Het Mooij Roll-up systeem is zowel geschikt voor standaard Kanaalafdekzeilen als Kanaalafdekzeilen met afhangende zijflappen.


Als optie is leverbaar: afstandbediening

Voor meer informatie:
Hans van den Oever
Tel: 077-3275045
www.mooij-agro.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.