Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderhoudsbekalking en Ca-beschikbaarheid

Er komt vanaf nu een Calcium-advies op de bemestingswijzer van BLGG AgroXpertus. Een optimale calciumgift is vooral in het voorjaar essentieel, bij aanvang van de teelt. Alleen de jonge wortelpunten die nog niet zijn verkurkt, kunnen calcium opnemen. In de beginfase van de teelt neemt de plant dus alle calcium op voor de gehele teeltperiode. Eventuele tekorten zijn dan nog moeilijk te corrigeren. Calcium is een element dat zorgt voor afweer en stevigheid van de plantencellen. Calcium zorgt ook voor structuur op kleigronden door de lutumdeeltjes op afstand van elkaar te houden, hierdoor is er een betere vocht –en zuurstofvoorziening. Tevens neemt de bewortelbaarheid van gewassen op deze zware gronden toe.

Timac Agro brengt via haar dealernetwerk bodemverbeteraars zoals Lithothamnium, Physiomax en Physiomag met als basis zeewierkalk. Door de hoge reactiviteit in de bodem is de dosering laag en wordt snel de pH gecorrigeerd voor een optimale opname van voedingsstoffen door de plant in hetzelfde teeltseizoen. Bij het corrigeren van de zuurtegraad in de bodem, komt de calcium beschikbaar voor het gewas. Het verhogen van de pH op verzuurde gronden heeft tot positieve gevolg dat het CEC (klei-humuscomplex) sterk verbetert en daardoor o.a. het element calcium beter door het gewas wordt opgenomen. Een jaarlijkse gift van de bodemverbeteraars van Timac Agro in het voorjaar levert ook de benodigde spoorelementen in de juiste verhouding zonder verstoring van de natuurlijke balans in de bodem.Publicatiedatum: