Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alex Buermans: "In twee jaar grote groei doorgemaakt"

Peter CV genomineerd voor tweetal duurzaamheidsawards

Tholen - Aan het begin van 2010 namen Albert Linders en Alex Buermans het Dinteloordse uienverwerkingsbedrijf 'Peter BV' over. Bij de start hadden de eigenaren van het uienschil- en snijbedrijf de doelstelling om in 2015 het bedrijf precies zo te laten draaien, zoals ze wensten, met duurzaamheid als leidraad. Na twee jaar zijn de heren goed op weg en dat is ook de buitenwereld niet onopgemerkt gebleven. Zo is Peter CV, zoals het bedrijf sinds de overname heet, genomineerd voor zowel de Koning Willem I Plaquette als de European Business Award for Environment.

Peter CV is gespecialiseerd in versgesneden witte en rode uienproducten, zoals blokjes, gesloten ringen en reepjes. "Schillen en snijden is een kunst, maar we hebben de lat hoger gelegd. We willen de best mogelijke kwaliteit leveren met gebruik van zo min mogelijk middelen", vertelt Alex. "Zo hebben we onze capaciteit met net zoveel mensen weten te verdubbelen, is het energiegebruik per kilo gesneden product met 35 tot 40% gereduceerd en het watergebruik gehalveerd."



Noviteiten gaat het bedrijf dan ook niet uit de weg. "We verwerken onze restproducten op zo'n maatschappelijk verantwoordelijke wijze tot sap en zijn aan het kijken welke meerwaarde we hier uit kunnen halen voor mens en maatschappij. Daarnaast hebben we afgelopen jaar een nieuw koelsysteem in gebruik genomen, dat voldoet aan de nieuwste eisen op energiegebied", zegt Alex. "Ook onze schillijn is vernieuwd, waarbij we als uitgangspunt hebben dat de motor niet hoeft te draaien als er geen uien over de lijn heengaan. Hierdoor zie je dat het proces veel rustiger wordt en ook onze medewerkers ervaren dat als prettig."

Peter CV voorziet inmiddels fastfoodketens in heel Europa van uienblokjes en ringen. "En wij leveren complete gesloten uienringen, géén schijfjes ui", benadrukt Alex. "Het afgelopen jaar signaleert de uienverwerker met name een stijgende afzet van de rode uienproducten en de gegrilde uien. "Het voordeel van bijvoorbeeld rode uien is dat ze relatief goedkoop, veel kleur en smaak kunnen geven aan een sandwich. Maar we zijn altijd op zoek naar iets nieuws. We onderzoeken momenteel ook de mogelijkheid om gesneden bosuitjes te leveren."



Het is geen geheim dat de uienmarkt in het huidige en vorige seizoen te kampen heeft met grote kwaliteitsproblemen. Toch is het volgens Alex nog altijd geen probleem om klanten van kwalitatief hoogwaardige uiproducten te voorzien. "We werken met zorgvuldig geselecteerde telers, die volgens onze wensen telen en hebben een strenge ingangscontrole. Daarnaast 'kopstaarten' wij extra diep en accepteren wij een hogere schiluitval, waardoor we kwalitatief op een hoger niveau uitkomen. Maar de basis is dat we de beste uien uit de markt halen. Zo zijn we samen met de WUR bezig met een onderzoek om de uienteelt uit de grond te halen en op water te telen. We zijn ervan overtuigd dat dit op z'n minst het onderzoek waard is!"

Peter CV weigert dan ook mee te gaan in een prijzenslag. "Met onze duurzame, innovatieve inslag kunnen we ons onderscheiden. We richten ons toch op een hoger segment en we zijn ervan overtuigd dat zolang we ons richten op kwaliteit en flexibiliteit, we altijd klanten aan ons zullen binden. Maar we blijven scherp op de efficiency. We weten elke dag hoeveel uien er zijn geschild, verkocht en opgehaald", besluit Alex.

Voor meer informatie:
Alex Buermans
Peter CV
Steenbergseweg 110A
4671 PC Dinteloord
Tel: 0167-523950
www.petercv.nl