Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Groeiende vraag naar gewasbeschermingsmiddelen

De vraag naar gewasbeschermingsmiddelen op de agrarische markt in China zal naar verwachting met 5,3% per jaar toenemen tot 2,3 miljoen ton in 2015. Uitgedrukt in waarde is dat een stijging van 7,1% per jaar tot ¥60 miljard. De marktgroei zal vooral aangedreven worden door toenames van het areaal voor agrarische producten en de voortzettende uitbreiding van fruit- en groenteteelt, waarbij veruit de meeste gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden. 

Ook verbeteringen aan het assortiment en de kwaliteit van gewasbeschermingsmiddelen, vooral die uit de binnenlandse sector, die technisch steeds beter wordt, zullen aan de groei van de vraag bijdragen. Telers zullen hun inkomen gestaag zien toenemen door de stijgende prijzen en subsidies van de regering om inkomsten aan te vullen en materiële kosten te verlagen. Directe subsidies om de kosten van gewasbeschermingsmiddelen te dekken, zullen gebruik verder aanmoedigen. Bovendien is het gebruik van de middelen een goede investering: het gebruik van extra gewasbeschermingsmiddelen kan de gewasopbrengst en zo ook het inkomen van de teler aanzienlijk verhogen.

De vooruitzichten voor de Chinese gewasbescherming blijven goed. Naar verwachting zal het aantal zendingen jaarlijks met 5,2% toenemen en de netto-export zal stijgen tot 717.000 metrische ton, dankzij concurrerende prijzen van binnenlandse producten en verbeteringen van de kwaliteit. Fungiciden zijn tot 2015 de snelst groeiende soort, terwijl insecticiden met een jaarlijkse groei van 3,7%, het grootste deel van de markt vertegenwoordigt. Gevestigde producten blijven de markt domineren, maar de neiging naar het gebruik van minder giftige insecticiden zal bijdragen aan het lage groeipercentage. Herbiciden zullen een sterke groei doormaken zowel op het gebied van export als op dat van vraag met name gedreven door een afname van mankracht in de teelt en groei van de exportmarkten. 

De verkoop van werkzame stoffen in gewasbeschermingsmiddelen zal toenemen met een jaarlijks percentage van 4,8% tot 765.000 metrische ton. Qua gewicht vertegenwoordigden de werkzame stoffen 26% van de zendingen in 2010. De groei zal voornamelijk gestimuleerd worden door de toenemende export van deze werkzame stoffen, terwijl verhoogde binnenlandse productie van geformuleerde gewasbeschermingsmiddelen de vraag zal verhogen.

De markt van het noordwesten groeit het snelst. De grootte, groei en verdeling van de vraag naar gewasbeschermingsmiddelen verschilt aanzienlijk in de zes regio's van China. Het midden-oosten en midden-zuiden van China zullen de twee grootste regionale markten blijven. In 2015 nemen zij samen 70% van de totale vraag voor hun rekening. De vraag in deze regio's wordt vooral gedreven door de toenemende uitvoer van hoogwaardige gewassen. De omzetgroei van gewasbeschermingsmiddelen in het noordwesten zal tot 2015 die van de andere regio's overtreffen, doordat het profiteert van de Great Western Development Strategy.

Bron: www.marketwatch.com
Publicatiedatum: