Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landelijke Uiendag Colijnsplaat: 30 augustus



Op donderdag 30 augustus wordt u welkom geheten op Agrarisch innovatie en kenniscentrum Rusthoeve voor de Landelijke Uiendag 2012. Het thema van deze dag is “Bepaalt de kostprijs uw teelt?” Na een financieel slecht jaar 2011 worden verschillende handelingen in de uienteelt kritisch onder de loep genomen en bediscussieerd.



Op deze dag zal de nieuwe rassenlijst worden gepresenteerd. Alle zaadhuizen zijn aanwezig met verschillende rassen en gerooide uien. Vanzelfsprekend zijn er doorlopend rondleidingen op het veld en worden er demonstraties gehouden.



Hierbij komen de volgende thema’s aan bod: Rassenpresentatie, stikstof-invloed opbrengst en kwaliteit, bladversterkers, schimmelbestrijding, onkruidbestrijding, bemestingsmethoden fosfaat i.r.t. opbrengst en kali i.r.t. kwaliteit, proef met 4 verschillende zaaimethoden / machines en extra aandacht voor het verschijnsel “koprot”.



Uniek is de demo brandstofbesparing en bodemverdichting. Wat is het effect van het zaaien met brede banden? Ook kunt u deze dag laten meetellen om uw spuitlicentie “teelt” te verlengen.



In de centrale tent is de Onion Plaza ingericht met de rassenshow en de “uien-kliniek.” Hier kunt u van 11:00 - 13:00 uur zieke of verdachte planten brengen en een advies vragen van de “uiendokter.” Ook is er de UInfotheek met een verzameling van schriftelijke informatie over de teelt van uien. Een poster met uienziekten kan daar opgehaald worden.



Dus kom op 30 augustus van 9:30 - 18:30 uur naar de Uiendag ‘Bepaalt de kostprijs uw teelt?’ te Colijnsplaat en laat u inspireren op het veld én in de tent!




Publicatiedatum: