Loonwerkers bereid om te investeren in landbouwmachines

Bijna 1 op de 4 loonwerkers (23,4%) in Nederland is bereid om te investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Daarnaast wil bijna 1 op de 10 loonwerkers investeren in een spuitmachine. Dat blijkt uit de LoonwerkScanner 2018 van AgriDirect, de jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse loonwerkbedrijven. Tijdens dit onderzoek zijn ca. 1.500 loonwerkers benaderd met vragen over onder andere hun bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.

Stabiele investeringspercentages in tractoren
16,8% van de loonwerkers geeft aan in de nabije toekomst te willen investeren in een nieuwe tractor. 6,6% is geïnteresseerd in een tweedehands tractor. De afgelopen jaren zien we stabiele percentages wat betreft investeringsplannen in tractoren met vanaf 2015 percentages van minimaal 18,5%.

Spuitmachines
Loonwerkers zijn ook bereid om te investeren in andere landbouwmachines. In totaal is 9,4% geïnteresseerd in spuitmachines (5,5% nieuw, 3,9% tweedehands), gevolgd door opraapwagens (6,8%), grootpakpersen (5,3% nieuw, 1,3% tweedehands) en combines (2,4% nieuw, 0,8% tweedehands). 2,1% wil investeren in een verreiker.

Bron: AgriDirect


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven