Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Enquête, deadline 10 februari

Is technologie de manier om de land- en tuinbouw te verbeteren?

Precisieland- en tuinbouw is een geïntegreerd gegevens- en productie gestuurd systeem dat erop is gericht de land- en tuinbouwproductie in haar geheel efficiënter, productiever en winstgevender te maken en tegelijkertijd de ongewenste milieueffecten ervan zoveel mogelijk te beperken.
 
De precisielandbouw-technologieën kunnen ertoe bijdragen dat bedrijven vanuit economisch, maatschappelijk en ecologisch oogpunt beter gaan presteren. Bij deze technologieën gaat het bijvoorbeeld om het gebruik van informatietechnologie, plaatsbepaling met satelliet, teledetectie en het verzamelen van gegevens dicht bij de bodem. De toepassing van precisieland- en tuinbouwtechnologieën levert onder meer de volgende voordelen op:

  • Hoger inkomen
  • Geoptimaliseerde productie-efficiëntie
  • Minder uitstoot in het milieu
  • Betere aanpassing aan en bestendigheid tegen slechte weersomstandigheden
  • Efficiëntere uitvoering van werkzaamheden
  • Minder vermoeiende arbeidsomstandigheden

Om een totaalbeeld te krijgen van de kennis, de acceptatie en het gebruik van deze technologieën is een enquête georganiseerd die bedoeld is voor alle land- en tuinbouwers in alle 28 lidstaten van de Europese Unie, ongeacht of ze al dan niet precisielandbouwtechnologieën toepassen.

De deadline is 10 februari 2019. Glastuinbouw Nederland verzoekt telers hieraan mee te doen, zodat ook het beeld vanuit Nederland inzichtelijk is. Dit kan leiden tot nieuwe mogelijkheden voor subsidie op gebied van kennis vergroten van precisie land- en tuinbouw.

Deze enquête is onder andere georganiseerd door de Europese koepel van landbouworganisaties Copa-Cogeca waar ook Glastuinbouw Nederland zitting in heeft. Daarnaast wordt samengewerkt met het Europese netwerk van nationale verenigingen van fabrikanten van landbouwmachines CEMA, DG AGRI (directoraat-generaal Landbouw en Plattelandsontwikkeling) van de Europese Commissie, het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Commissie, het Europees Bureau voor statistiek Eurostat en het Europees Milieuagentschap.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven