Staatssecretaris William D. Dar:

"Nieuw-Zeeland wil graag uien naar de Filipijnen exporteren"

De regering van Nieuw-Zeeland heeft volgens het Department of Agriculture (DA) erg veel interesse in uienexport naar de Filipijnen. In een verklaring meldde staatssecretaris William D. Dar dat de uienimport in het land momenteel opgeschort is en dat er slechts een beperkte hoeveelheid Nieuw-Zeelandse uien toegelaten wordt. 

Dit onderwerp was onderdeel van de besprekingen tussen de Filipijnse ambassadeur David Strachan, die een beleefdheidsbezoek aflegde, en Dar deze week. Een afgevaardigde van het DA: "Volgens staatssecretaris Dar zijn er maatregelen die in overweging genomen dienen te worden zodat de lokale uiensector er niet onder te lijden zal hebben."

De DA maakte bekend dat Dat en Strachan ook programma's bespraken die de Filipijnen konden helpen op het gebied van zuivel, tuinbouw, cacao en veeteelt, vooral in conflictgebieden zoals Noord-Cotabato en Maguindanao. Volgens businessmirror.com.ph is een voorbeeld van een dergelijk Nieuw-Zeelands programma de ontwikkeling van een kwaliteitsgarantiesysteem voor verse mango's.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven