Heftruckcentrum Post en Gejo Grading Services nieuwe stakeholders Agrofoodcluster

Het Agrofoodcluster, het open consortium voor de promotie van open teelt, heeft sinds kort twee nieuwe toetreders, namelijk Heftruckcentrum Post BV te Emmeloord en Gejo Grading Services BV te Luttelgeest.

Directeur Cor van Veldhuijsen van het Agrofoodcluster (AFC) is vanzelfsprekend blij met deze twee nieuwe stakeholders: “We groeien en dat is fijn. Op deze manier kunnen we de open teelt steeds beter op de kaart zetten. De samenstelling van stakeholders wordt steeds diverser. Met Heftruckcentrum Post BV halen we een no-nonsense bedrijf binnen wat toeleverancier is van verschillende stakeholders en telers in de regio.

Heftruckcentrum Post BV heeft een flinke historie maar is pas sinds 2018 gevestigd in Emmeloord. Het bedrijf kent sindsdien een goede start aan de Schelling.

Ook het innovatieve bedrijf Gejo Grading Services BV sluit zich aan bij het cluster. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Gerard Blok en Jos Broeders en is specialist in het elektronisch sorteren van onderstammen, bloemen en planten met Smart Graders die zijn aangepast voor deze gewassen.
De Smart Grader is de elektronische sorteerder, die aardappelen sorteert op maat maar ook schurft, scheurvorming en beschadigingen herkent. Hoge resolutie camera's en razendsnelle software analyseren de knollen, waarna deze met luchtmondjes bij de juiste uitgang van de band worden geblazen. Dat levert niet alleen een veel homogener eindproduct op, alle data worden opgeslagen en geven dus exact inzicht in de kwaliteit van de partij.

Het Agrofoodcluster is met de komst van Heftruckcentrum Post BV en Gejo Grading Services BV sinds de start in 2014 gegroeid van 10 naar 33 betrokken stakeholders.

Voor meer informatie:
Cor van Veldhuijsen
Agrofoodcluster
06 -81 02 02 91,
c.vanveldhuijsen@agrofoodcluster.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.