Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Whitepaper Metaflex

Energieverlies via koeldeuren en energiebesparende maatregelen

In de voedingsindustrie zijn koel- en vriesdeuren van eminent belang voor het behoud van de productkwaliteit. Er is een grote hoeveelheid energie nodig om de temperatuur in de koel- of vriescel constant te houden. Er valt nog veel winst te behalen op het gebied van energiebesparing in de voedingsindustrie. Metaflex onderschrijft het belang van deze kwestie en onderzocht welke rol deuren kunnen spelen bij het inperken van onnodige energieverliezen in de koel- en vriessector.

De energiebehoefte van koelcellen wordt onder andere bepaald door het openen en sluiten van de koeldeur, ook wel een dynamische situatie genoemd. Wanneer de deur opent ontstaat er namelijk een luchtuitwisseling die door natuurkundige principes de koude lucht laat ontsnappen uit de koelcel en de warme lucht opneemt in de koelcel. Vervolgens moet de koelcel meer energie leveren om de gewenste temperatuur te behouden. Wanneer een deur dus frequent wordt gebruikt, nemen de energiebehoefte en ook daarmee de kosten, snel toe.

Naast de dynamische situatie, speelt ook een gesloten deur een rol in het energieverlies van een koelcel. In deze statische situatie spelen de kwaliteit en de staat van de deur en afdichting een grote rol. Zo beïnvloeden een juiste afdichting, goed onderhouden van het deursysteem, het tijdig vervangen van rubbers, het gebruik van extra isolatiemiddelen en een hoge isolatiewaarde van de deur de hoeveelheid energie die verloren gaat.

"Om de effecten van het energieverlies per deursysteem en koelcel inzichtelijk te maken, heeft Metaflex gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde tool, die in deze whitepaper wordt beschreven Aan de hand van verschillende paramaters wordt duidelijk wat de prestaties van het deursysteem betekenen voor de energiekosten op jaarbasis", aldus Metaflex. 

Klik hier voor de whitepaper

Voor meer informatie:
Metaflex Doors Europe 
​​Ambachtsstraat 11
​​NL‑7122 MP Aalten
Nederland
+31 88 1414 900
​​www.metaflexdoors.com 

Publicatiedatum: