Horecagroothandel Dick Schaap:

"De horeca wordt kneiterhard geraakt"

Tholen - Vanaf gisteravond gingen de nieuwe coronamaatregelen in werking. We vroegen AGF-horecagroothandel Dick Schaap uit Purmerend wat hij verwacht van de nieuwe maatregelen en hoe hij de toekomst ziet. "In de maatregelen zijn we teleurgesteld, maar we blijven positief, gaan niet bij de pakken neerzitten en proberen over deze situatie heen te kijken."

"Het afgelopen half jaar zijn we redelijk goed doorgekomen. Gedurende de lockdown hebben we vol ingezet op particulieren en vanaf 1 juni mocht de horeca weer open. Een aantal gebieden bleven achter, maar er waren ook een aantal gebieden die het goed deden. Onderaan de streep waren we daarom toch tevreden."


Met volle kracht vooruit

Op de vraag of de nieuwe maatregelen nog extra effect zullen hebben op de afzet, antwoord Dick: "Dat verwacht ik zeker en ik ben ook teleurgesteld in de maatregelen. De horeca wordt kneiterhard geraakt, terwijl ze er alles aan doen om open te mogen blijven. De boodschap moet volgens mij ook zijn: Restaurants want to give you a good time,  not Covid-19!  Als iedereen deze boodschap uitdraagt dan komt er volgens mij een bewustwording dat je gewoon in de horeca kan verblijven en dat het vooral veilig is. Dan blijven de mensen gewoon naar de Horeca komen. Op dit moment ontstaat er, mijns inziens, het beeld dat de horeca de boosdoener is van de uitbraak terwijl de statistieken anders uitwijzen. Dan moeten we volgens mij met een positief tegengeluid komen. Ook om een eventuele lockdown te voorkomen."

"En wat de toekomst brengt? Het zal pittig worden maar we putten vertrouwen uit het feit dat we voor 16 maart goed bezig waren. Ik ben er sowieso van overtuigd dat ook hier weer mooie dingen uit gaan komen zoals het Kratje van Dick tijdens de lockdown. We zijn ook aan het onderzoeken of we andere markten op kunnen omdat we eigenlijk alles in huis hebben wat met AGF te maken heeft!"

Voor meer informatie:
Horecagroothandel Dick Schaap
Signaal 81
1446 WT Purmerend
T 0299-650 824
F 0299-650 132
info@dickschaap.nl
www.dickschaap.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.