Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwikkeld door Maraldi Sementi

Italiaanse Darkstone F1-ui heeft zijn kwaliteiten nu al bewezen

Een ui met een zeer donker gebronsde kleur, hoge opbrengst, unifor-miteit in rijping, vorm en grootte. Dit zijn enkele van de resultaten die in de afgelopen twee jaar zijn behaald met de Darkstone F1 ui, ontwikkeld door het Italiaanse Maraldi Sementi. Zij wilden een ui ontwikkelen van de hoogste kwaliteit die past in de gehele leveringsketen.


Darkstone F1

"Ons nieuwe assortiment bevat hybriden die een breed seizoen bedekken, met bollen van opmerkelijke kwaliteit, uniformiteit en houdbaarheid. Darkstone F1 is bijvoorbeeld een hybride die in de twee jaar van commerciële introductie heeft aangetoond het beste te reageren op de Italiaanse weersomstandigheden," zegt Andrea Maraldi.

Deze ui onderscheidt zich door zijn zeer donkere gebronsde kleur, het hoge aantal rokken, het hoge drogestofgehalte en de hardheid van de bol die een langdurige opslag mogelijk maken en een uitstekende weerstand heeft tegen schade veroorzaakt door de oogst of de verwerking. "In combinatie met een gelijkmatigheid in rijpheid en grootte maken Darkstone F1 een goede optie in het late segment."

Het ras heeft zijn uitstekende prestaties niet alleen in Italië bevestigd, maar ook in de Balkanlanden, Midden- en Zuid-Europa, Oekraïne en Zuid-Rusland en past zich goed aan deze teeltgebieden aan.
"We hebben persoonlijk geïnformeerd naar de bevindingen van telers in het buitenland. De Russische en Oekraïense uientelers zijn bijvoorbeeld te spreken over de constante kwaliteit tijdens de opslag. Jaren geleden keken ze in deze landen vooral naar kwantitatieve opbrengsten, terwijl ze nu ook aandacht besteden aan kwaliteit na opslag, nuttige opbrengst en uniformiteit van de maten."

Maraldi-velddagen in Rusland

Darkstone F1 is in de afgelopen twee jaar zowel in Italië als in het buitenland gewaardeerd, ook vanwege zijn robuustheid, de weerstand tegen verwerking na de oogst en de uniformiteit van de rijping. "Het feit dat Darkstone F1 een Italiaans product is en het resultaat van jarenlange testen in onze experimentele domeinen, vervult ons met trots en moedigt ons aan om nog meer te investeren in innovatie," zegt Maraldi.

Maraldi Sementi blijft investeren om te anticiperen op de vraag van de markt. In dit verband is het uienassortiment ook vernieuwd met Msx101034 F1. Dit is een vroegrijpende hybride die geoogst wordt vanaf de tweede week van juli. Het is een ui met een gemiddelde teeltcyclus, die een groot formaat combineert met een goede bolconsistentie. Het is zowel geschikt voor de industrie dankzij zijn productiecapaciteit als voor de handel vanwege zijn zeer donkere kleur.

Voor meer informatie:
Maraldi Sementi Srl 
Via Ipazia 155
47521 Cesena (FC) Italië
+39 547 303 292
[email protected]
Simone Belletti (verkoop buitenland)
[email protected]
www.maraldisementi.it

Publicatiedatum: