Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Homburg Holland:

"Nieuwe Bogballe Calibrator Totz zeer geschikt voor precisielandbouw"

Met de Calibrator Totz laat Bogballe zien dat precisielandbouw ook hun specialiteit is. De Totz computer is gericht op landbouwers die alle disciplines binnen precisielandbouw willen gebruiken. "Volautomatische kalibratie, sectiecontrole via GPS en gebruik van applicatiekaarten zijn daarom voor de hand liggende functies in het pakket. Volgens Bogballe kan met deze nieuwe computer nog beter worden gestrooid om het gewas te optimaliseren", aldus Homberg Holland. 



Volledig automatische kalibratie
De volautomatische hoeveelheid kalibratiefunctie verzekert dat de gewenste hoeveelheid welke in het veld moet worden verstrooid, ook daadwerkelijk wordt verstrooid. Voorheen was een uniforme
hoeveelheid over het gehele veld de eis. Tegenwoordig is het toch wat genuanceerder. Bij precisielandbouw zijn juist de hoeveelheden eerder ongelijk dan gelijkmatig over het veld verdeeld. Dit betekent dat er anders moet worden gedoseerd als voorheen. Een toedienings-kaart of een gewassensor geeft nu aan dat de hoeveelheid kunstmest moet worden gevarieerd. De weegtechniek is hiervoor perfect aangezien deze kilo’s meet en vertaald naar kg/ha. De rechteren linkerkant van de strooier kunnen zelfs ook separaat met verschillende hoeveelheden werken, aldus Bogballe. 

Snellere respons en grotere precisie
Met nieuwe algoritmen biedt Calibrator Totz een snellere respons en een grotere precisie tot in de hoeken van het veld. De monitorsoftware bevat nieuwe besturingsalgoritmen voor volledig automatische hoeveelheid- en sectieregeling. Het biedt een ongekende precisie en kan zo goed voldoen aan de gestelde eisen voor moderne gewasproductie. De voordelen zijn een nog snellere kalibratie dan voorheen. Nog beter en preciezer strooien in de geren en kopakkers in combinatie met kantstrooien. En als de strooier is uitgerust met de optionele uitrusting Section Control Dynamic kan het strooisysteem in de hoeken van het veld met piekfijn afgestemde overlapping strooien. Het geeft ook in de hoeken van het veld een meer uniform gewas.

Geavanceerde diagnostiek controleert de strooier
Calibrator Totz bevat een geavanceerd bewakingssysteem dat de elektronische functies van de strooier kan diagnosticeren.
De diagnose wordt continu uitgevoerd, zowel bij het inscha-kelen van de Totz als tijdens het strooien. Als het systeem bijv. een bedieningsfout detecteert, informeert de Totz de gebruiker direct op het display. Eventuele foutcodes worden opgeslagen in het geheugen van de computer. De gebruiker kan daardoor een lijst met opgetreden fouten uitlezen. De fout kan met een volgende service tot in detail beschreven worden en maakt dus snelle -en efficiënte service mogelijk.

Grondig testen voor lancering
Calibrator Totz is gedurende 9 maanden voor de lancering grondig in de praktijk getest. Tegelijkertijd heeft de monitor intensieve laboratoriumtesten ondergaan met onder meer trillings-,
koude- en hittebelastingstesten. Na een succesvolle testperiode is hij klaar om een betrouwbare partner te zijn voor het strooien van
kunstmest. De eerste strooiers met Calibrator Totz zijn al geproduceerd en klaar voor levering voor seizoen 2021. Voor klanten die meer van Isobus-oplossingen houden, kan Bogballe ook dergelijke
strooiers met vergelijkbare functionaliteit leveren.

Voor meer informatie: 
Ron Smit
Homburg Holland
+31 (0)58 257 1555
info@homburg-holland.com 

Publicatiedatum: