Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer power in Amerika dankzij samenwerkingsverband Treffler–Man@Machine

"Een boer brengt de finesses van de machine veel beter over"

Tholen - Het samenwerkingsverband Treffler-Man@Machine is begin dit jaar concreet geworden. Hiermee willen Treffler en Man@Machine de boeren beter van dienst zijn. Demo's spelen een cruciale rol in de plannen. Dit maakt 2020 dan ook tot een extra uitdagend jaar. “Deze samenwerking is tot stand gekomen om met name in Amerika veel meer power in te kunnen zetten. We kunnen nu kortere levertijden garanderen omdat we meer voorraad in de VS en Canada hebben staan. Er staan nu nog voldoende machines op voorraad om ook in mei nog te kunnen leveren. We bouwen gezamenlijk aan een netwerk en overleggen met elkaar over de juiste aanpak”, vertelt Jos Pelgröm vanuit Grijpskerke.

Treffler live in actie in de VS.

Mond-tot-mond reclame in de VS
In Nederland is Treffler al jarenlang een begrip. Slechts vier jaar geleden heeft Treffler de stap naar de VS gemaakt. "We zijn in het Midwesten van de Verenigde Staten begonnen. Een dergelijke stap vraagt veel investering. Eggen is daar sowieso nog redelijk nieuw."

Treffler moet het in de VS nog veel hebben van mond-tot-mond reclame. Wanneer ze horen wat de Treffler eg allemaal kan, komen ze bij elkaar op het bedrijf kijken. "We werken in de VS veel met boeren samen. Overal op de wereld werkt Man@Machine al sinds de start in 2016 samen met boeren die een Treffler machine gekocht hebben. Elk van hen kan een 'Networker' zijn. Want wat is betrouwbaarder dan een tevreden gebruiker? Iedere boer die een Treffler heeft kan op deze manier een nieuwe boer aandragen. Een Networker helpt vervolgens de nieuwe klant bij het eerste gebruik van de machine. Ze delen in de deals die ze hebben binnengebracht. Dankzij deze methode zijn er wereldwijd mensen aan het praten over onze machines."

Klaar om naar het volgende adres in de Verenigde Staten te rijden. 

Het komt ook regelmatig voor dat een Networker bereid is om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen. "Dan kan hij of zij een 'Promotor' worden en ontvangt hiervoor een groter percentage. Deze Promotor organiseert in een afgesproken regio demo's en voordrachten over landbouw met Treffler-machines. Ook kan de Promotor deelnemen aan een show of beurs. Verder heeft hij of zij reserveonderdelen beschikbaar voor de regio."

Advies van de 'dorpsgek'
De inbreng van deze ervaringsdeskundigen is immens belangrijk volgens Jos: "Een boer die zelf naar tevredenheid met de Treffler-machine werkt, weet veel beter de finesses van die machine over te brengen op een ander. Zelf beschik ik ook over de nodige ervaring. Begin jaren tachtig werd ik als de 'dorpsgek' bestempeld. Ik was toen de eerste in de Flevopolder die als biologische boer aan de slag ging. Ik durf dan ook rustig zelf ook advies te geven. Hierin ben ik heel eerlijk omdat ik dit vanuit mijn eigen ervaringen doe."

Bij Treffler-Man@Machine loopt momenteel een aanbieding. Tot het eind van dit jaar krijgt men 100 euro korting per meter eg.

Voor meer informatie:

Jos Pelgröm
Treffler-Man@Machine
06 30035123
[email protected]  
www.organicmachinery.net