Luc Remijn: "Uien uit Biddinghuizen ondanks late oogst opmerkelijk harder"

Zaaiuienrassen vanmorgen weer beoordeeld voor Uireka-rassenonderzoek

Tholen - Vanmorgen werden de werden de zaaiuien voor het Uireka-rassenonderzoek beoordeeld. Coronaproof, dus opnieuw op de Rusthoeve. Tijdens de beoordeling wordt gewerkt met acht uieninkopers/specialisten, waarvan er vier de 27 rassen van Colijnsplaat en vier man de 26 rassen van Biddinghuizen beoordeelden.

Net als voorgaande jaren coördineert het UIKC dit rassenonderzoek.Volgens Luc Remijn van het UIKC was de kwaliteit van de uien over het algemeen best goed. "We zien duidelijk dat de uien die op de zwaardere grond in Biddinghuizen zijn gegroeid, wat harder zijn. Deze uien zijn ontzettend laat, begin november, geoogst, maar door goed te drogen gaat het 'landhuidje' er toch goed af en komt er ondanks de late oogst een mooie ui tevoorschijn."


"Wel zien we dat er best wat kale uien zijn, maar het is goed dat we die verschillen zien, want daarvoor voeren we dit rassenonderzoek uit. Doordat de uien bij Goud Biervliet goed worden gedroogd, krijgen we de verschillen goed in beeld", besluit Luc.

Om op de uiteindelijke rassenlijst te verschijnen, moet een ras minimaal twee jaar beoordeeld zijn. De vernieuwde rassenlijst wordt eind augustus weer bekendgemaakt bij de uiendag in Colijnsplaat.

Voor meer informatie:
Luc Remijn
UIKC
T +31 186 57 30 11
M +31 6 53 26 11 72
L.Remijn@delphy.nl 
www.uikc.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven