Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Het spanningsveld tussen opbrengst, bodemverdichting en de optimale band

"Met de juiste landbouwbanden kan veel winst behaald worden"

Bodemverdichting veroorzaakt grote financiële schade, doordat gewassen nauwelijks de kans krijgen te groeien. Vooral in het voorjaar rijden tractoren en landbouwmachines de vaak nog relatief natte grond snel dicht en laten ze diepe sporen achter. Met de juiste banden, in combinatie met een luchtdrukwisselsysteem, kan er veel winst behaald worden.

“Banden van tractoren en landbouwmachines maken rechtstreeks contact met de grond en hebben daarmee een directe invloed op het ontstaan van bodemverdichting en spoorvorming,” legt Jaap Vollaard, directeur van Zuid West Banden in Klaaswaal en Noordwijkerhout, uit. “Om de bodem zoveel mogelijk te ontzien, heb je banden met een groot volume en een flinke hoogte en breedte nodig.”

Welke band je wanneer nodig hebt, verschilt per situatie. In veel gevallen zijn VF-banden (Very High Flexion-banden) het meest geschikt, maar ook een luchtdrukwisselsysteem kan de uitkomst bieden. Vollaard: “De beste optie om bodemverdichting en spoorvorming tegen te gaan, is een combinatie van VF-banden met een luchtdrukwisselsysteem. Op die manier kunnen banden altijd optimaal ingezet worden. Het is een grote investering, maar het bespaart je veel herstelkosten en verhoogt je opbrengst aanzienlijk. Het is het dubbel en dwars waard.”

Gratis kennisdocument
In een kennisdocument dat gratis aan te vragen is op www.zuidwestbanden.nl gaat directeur Jaap Vollaard verder in op de keuze voor de juiste landbouwbanden. Hij legt uit waar je rekening mee moet houden en geeft tips die toepasbaar zijn in verschillende situaties. Ook toont hij voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk van onder meer een witlofkweker en loonbedrijf die dankzij Zuid West Banden hun tractoren en machines van de optimale banden hebben voorzien.

Voor meer informatie:
Zuid West Banden
Industrieweg 20
3286 BW Klaaswaal
info@zuidwestbanden.nl
www.zuidwestbanden.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven