Eerste uienvliegen alweer aanwezig

De eerste uienvliegen zijn weer aangetroffen in de vallen, meldt Ten Brinke op haar website. Het bedrijf verwacht dat in de komende weken de populatie uienvliegen weer zal gaan toenemen. Wekelijks controleert het bedrijf de vallen, om vervolgens zijn klanten per mail op de hoogte te houden over de hoeveelheid gevonden uienvliegen.

De werkwijze zal komend jaar grotendeels hetzelfde blijven met meer aandacht voor de verschillende uienteelten. 

Signalering en advisering uienvlieg.
Ten Brinke bv gaat uitbreiden met de signalering en advisering van de uienvlieg. Het waarnemen van plaaginsecten wordt steeds belangrijker in de geïntegreerde landbouw. Het op het juiste moment inzetten van steeds specifieker werkende (biologische) gewasbeschermingsmiddelen vraagt om een strategische aanpak waarbij op tijd signaleren belangrijk is voor een juiste aanpak om de plaag te beheersen.

De werkwijze die Ten Brinke hanteert:
1. De teeltmanagers van Ten Brinke zullen u vooraf aan de start van de teelt een advies geven betreffende de teeltmaatregelen en te bespreken welke bepalend zijn om de uienvliegplaag te beheersen.

2. Na het zaaien van de uien zullen de vallen geplaatst worden door Ten Brinke bv.

3. Vanaf het moment van plaatsen worden de vallen wekelijks gecontroleerd door Ten Brinke bv.

4. De druk van de uienvlieg wordt bepaald door tellingen van de vliegen in de vallen.

5. klanten ontvangen na iedere controle per direct een mail met daarin vermeld het aantal gevonden uienvliegen met een basisadvies voor het desbetreffende uienperceel (zaaiuien , 2e jaars plantuien, 1e jaars plantuien en zilveruien).

6. Is er voor het desbetreffende perceel uien geen basisadvies mogelijk of is chemisch ingrijpen noodzakelijk dan zal een teeltmanager van Ten Brinke contact opnemen, om gezamenlijk het juiste advies te geven voor het perceel.

7. De kosten zijn als volgt verdeeld; het eenmalig plaatsen van de vallen en de controle per set vallen. In veel gevallen is een set plakvallen voldoende per perceel.

Bron: Ten Brinke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven