De uitbraak trof tot nu toe 652 consumenten

Eerste rechtszaak over salmonella in uien in de VS

Deze week hebben Ron Simon & Associates, een advocatenkantoor gespecialiseerd in voedselveiligheid, en Peterson Lawyers in Boise, Idaho, de eerste rechtszaak in de VS aangespannen voor de gevolgen van een salmonella-uitbraak in uien, nadat het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC) eindelijk de bron van de uitbraak had vastgesteld. Er waren slachtoffers in 37 staten, waarbij minstens 129 mensen in het ziekenhuis werden opgenomen.

Volgens CDC zijn er 652 in het laboratorium bevestigde gevallen van salmonella die verband houden met de consumptie van verse rode, gele en witte uien geïmporteerd door ProSource Inc. Dit aantal zal naar verwachting nog toenemen omdat er nog meer mensen besmette uien zullen consumeren. De uien hebben immers een houdbaarheid van ongeveer drie maanden. Bijna een kwart van de besmettingen komt voor in Texas.

De rechtszaak werd aangespannen tegen ProSource in Washington County, in de staat Idaho, namens Terry McLean, die een hotdog met uien had gekocht bij een plaatselijk etablissement. Na het eten van de hotdog kreeg hij last van diarree, braken, buikpijn, misselijkheid, uitdroging en hartproblemen. Hij ging bij de dokter op consultatie, werd opgenomen in het ziekenhuis en bleek salmonella te hebben. Hij werd geïnterviewd door ambtenaren van de provincie die bevestigden dat hij een slachtoffer was van de salmonella-uitbraak in uien van ProSource. McLean is nog altijd niet volledig hersteld van de voedselvergiftiging door salmonella.

ProSource
Op 20 oktober 2021 identificeerde het Center for Disease Control and Prevention verse uien als de bron van een grote uitbraak van salmonella. De rode, witte en gele uien werden geïmporteerd uit Chihuahua, Mexico, en gedistribueerd door ProSource, een bedrijf gevestigd in Weiser, Idaho. Deze uien werden verkocht aan restaurants en supermarkten over het hele land.

Volgens ProSource zijn de uien voor het laatst geïmporteerd op 27 augustus. Maar aangezien ze ongeveer drie maanden houdbaar zijn, kunnen er zich nog steeds besmette uien in huishoudens en bedrijven bevinden.

De uitbraak is al in verband gebracht met 652 zieken in 37 staten, waarbij 129 van de slachtoffers ziekenhuisopname nodig hadden. Er zijn geen doden gemeld.

Salmonella Claim Center
Ron Simon, een advocaat gespecialiseerd in voedselveiligheids-kwesties, die McLean en vele andere slachtoffers van deze salmonella-uitbraak vertegenwoordigt, legde de volgende verklaring af: "Veel uitbraken hebben betrekking op producten die worden geïmporteerd van bedrijven die niet werken volgens de strikte richtlijnen die in eigen land door het ministerie van Volksgezondheid worden opgelegd. We zullen deze en soortgelijke rechtszaken gebruiken om te begrijpen hoe dit kan gebeuren en om toekomstige uitbraken te voorkomen."

Simon en zijn advocatenkantoor hebben een Salmonella Claim Center opgericht om slachtoffers bij de uitbraak bij te staan.

Voor meer informatie:
onionsalmonellalawsuit.com of salmonellaoutbreaklawsuit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.