Nederland stroomlijnt Nationaal Groeifonds

Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en minister Hoekstra van Financiën hebben het wetsvoorstel Nationaal Groeifonds aan de Tweede Kamer verzonden. Met deze wet wordt het doel en de werking van het fonds beter verankerd.

Het groeifonds is in 2020 gestart. In totaal is er voor vijf jaar 20 miljard euro ter beschikking om te investeren in projecten die bijdragen aan structurele economische groei. Afgelopen voorjaar maakten de ministers van EZK en Financiën bekend dat zij 646 miljoen euro investeren en 3,5 miljard euro reserveren voor tien projecten. 

Het Nationaal Groeifonds heeft op grond van het wetsvoorstel als doel om het duurzaam verdienvermogen te vergroten door te investeren op drie terreinen: (1) kennisontwikkeling, (2) onderzoek, ontwikkeling en innovatie en (3) infrastructuur. Met duurzaam verdienvermogen wordt bedoeld het versterken van onze economische groei met oog voor het milieu, sociale aspecten en de generaties na ons.

Op 1 november is de tweede selectieronde van start gegaan. Daarin zitten 37 voorstellen, waaronder één over plantenveredeling. Het project Crop-XR gaat op zoek naar weerbare gewassen. 

Bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.