Kwaliteit van bewaaruien blijft snel achteruitgaan

Uienprijzen in Rusland stijgen opnieuw

Na een vrij lange periode van stagnatie is de vraag naar uien in Rusland toegenomen, waardoor de plaatselijke telers de prijzen hebben kunnen verhogen. De belangrijkste reden voor de stijging van de uienprijs was de snelle vermindering van de voorraden kwaliteitsuien. Het lijkt erop dat de kwaliteit van de bewaaruien snel achteruit blijft gaan, aangezien de meeste telers producten die aanvankelijk ongeschikt waren voor langdurige opslag, doelbewust hebben opgeslagen.

Volgens de laatste gegevens bieden de plaatselijke producenten uien van hoge kwaliteit nu aan tegen 13-22 roebel/kg (0,15-0,25 euro/kg), wat gemiddeld 10% duurder is dan een week eerder. Volgens vertegenwoordigers van groothandelsbedrijven is het vandaag vrij moeilijk om de vereiste hoeveelheden uien van hoge kwaliteit te vinden.

Het belangrijkste aanbod op de markt bestaat uit uien van lage kwaliteit met een beperkte verkoopperiode. De producenten die nog over de nodige hoeveelheden uien van hoge kwaliteit beschikken, verkopen deze momenteel hetzij in kleine partijen, hetzij in het kader van eerder gesloten overeenkomsten.

De huidige prijs van uien in Rusland ligt gemiddeld 22% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven