DT Dijkstra introduceert een nieuwe 3,5-tons mobiele bunker voor aardappelen. Houten of kunststof kisten zijn handig, omdat ze eenvoudig te verplaatsen zijn en goed gereinigd kunnen worden. Ook is de handling van kisten op diverse niveaus te automatiseren. Maar hoewel de aanschafkosten van kisten laag zijn, zijn de automatiseringskosten van de handling en de overige operationele kosten hoog. Bij stalen bunkers zijn deze operationele kosten weliswaar laag, maar is de investering groot. En hoewel het eenvoudig is om met grotere batches te werken, zijn de bestaande stalen bunkers minder flexibel voor kleinere batches. Dit maakt ook planning lastiger. Ook zijn de standaard stalen bunkers moeilijk te reinigen en zijn ze niet zo productvriendelijk.

Wensen voor een alternatief
DT Dijkstra had al snel een uitgebreide wensenlijst voor een alternatief, zoals lage CAPEX, lage OPEX, hoge mate van flexibiliteit, productvriendelijk, voedselveilig, reinigbaar, ventileerbaar, schaalbaar te  automatiseren met lage CAPEX, gedefinieerde kleine batches (bijv. 850 kg) moeten eenvoudig te lossen zijn.

Praktisch en productvriendelijk
Al deze wensen worden met het ontwerp van DT Dijkstra’s nieuwe 3,5-tons mobiele bunker vervuld. De bunker is voorzien van een ventilatie-ingang en het feit dat hij mobiel is zorgt voor een grote flexibiliteit. De kunststof wanden van de bunker zijn reinigbaar en voedselveilig en zijn daardoor bij uitstek geschikt voor ongewassen en gewassen product, de bunker heeft een ventilatieschacht en hij is te voorzien van productvriendelijke soft landing. De 3,5-tons mobiele bunker is de oplossing voor bijvoorbeeld verpakkingsbedrijven die batches van 1-10 ton willen verpakken. Door de bunker op een weegcel te plaatsen kan snel en nauwkeurig gedoseerd worden.

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
info@dtdijkstra.nl
www.dtdijkstra.nl