Cold Care Group, een houdstermaatschappij ondersteund door NewPort Capital kondigde vrijdag de fusie aan tussen Koel Isolatie Maatschappij Nederland (K.I.M.) en Roma Nederland, specialisten op het gebied van isolatiesysteembouw van geconditioneerde bedrijfsruimten.

Als onderdeel van haar versnelde groeistrategie heeft Cold Care Group Ben Claaszen, voormalig Managing Director binnen de Kingspan groep, per 1 april benoemd tot CEO van de nieuw opgerichte groep. Ben, ondersteund door de bestaande managementteams van K.I.M. (Elbert-Jan Drieënhuizen, Erik Engeltjes en Gerard Scherff) en Roma (Paul Pallandt, Johan Woestenberg en Herman van Leeuwen), zal de drijvende kracht zijn achter de diverse groei-initiatieven van de groep. Zowel K.I.M. als Roma zullen onder hun eigen naam blijven opereren.

Han Reinders, lid van de Raad van Commissarissen van Cold Care Group en voormalig directeur-grootaandeelhouder van K.I.M. licht toe: "Roma is sinds jaar en dag een zeer gerespecteerde branchegenoot van K.I.M., het bedrijf dat is opgericht door mijn vader in 1968. Met haar zeer complementaire product portfolio en dienstenpakket is Roma een geweldige partner voor K.I.M.. Ik ben dan ook zeer trots dat beide bedrijven nu hun krachten bundelen als onderdeel van de Cold Care Group en daarmee een historische gebeurtenis markeren."

Paul Pallandt, Commercieel Directeur van Roma voegt toe: "Met de samenwerking met K.I.M. en NewPort staan wij aan de start van een nieuw hoofdstuk in de historie van ons bedrijf opgericht in 1978 en waar Herman van Leeuwen, Johan Woestenberg en ikzelf meer dan 30 jaar betrokken zijn, eerst als werknemers en later tevens als aandeelhouders. Het aan de groep toevoegen van Roma's 'state-of-theart' productielijnen voor de fabricage van isolerende deuren en omkastingen zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe innovaties in toepassingen en ontwerpen die ten gunste komen van onze gezamenlijke klanten. Wij voelen een sterke culturele match met de directie van K.I.M. en hebben diep respect voor haar vakkundige en loyale groep van werknemers. Ikzelf, Johan en Herman zijn dan ook zeer verheugd om als één team samen te werken met K.I.M. onder de paraplu van de Cold Care Group. Wij zullen blijvend verantwoordelijk zijn voor de dag-dagelijkse bedrijfsvoering van Roma en treden tevens toe als aandeelhouders in de Cold Care Group."  

Het vormen van de Cold Care Group is een belangrijke stap in de buy-and-build groeistrategie van NewPort en volgt op haar investering in K.I.M. in april 2021. "Wij zien enorm groeipotentieel in de 'cold store' industrie en toenemende vraag naar koel- en vrieshuizen en overige geconditioneerde ruimten voor bedrijven in de food-, pharma-, distributie- en transportsector. Wij zijn dan ook zeer enthousiast om de kennis en vaardigheden van de twee bedrijven, beiden bekend in de markt als de meest vooruitstrevende partijen op het gebied van volautomatische hoogbouw-vrieshuizen, te verenigen in de Cold Care Group. Wij kijken er tevens naar uit om Ben te verwelkomen als nieuwe CEO en medeaandeelhouder in deze nieuwe fase van groei. Ben’s kennis en ervaring met internationaal doorontwikkelen van bedrijven, het integreren van overnames en het realiseren van synergiën is ontzettend waardevol gezien de ambities van de onderneming", aldus Melvin Sie, Partner bij NewPort.

"Met de combinatie van Roma en K.I.M. ontstaat een onbetwist ‘powerhouse’ in de gespecialiseerde niche van het bouwen van ‘cold stores’. Ik ben er van overtuigd dat de groep met haar gecombineerde activiteiten, die de gehele waardeketen van productie tot installatie naar service en onderhoud beslaan, uniek gepositioneerd is om haar klanten nog beter te bedienen met kwalitatief hoogwaardige en innovatieve oplossingen. Als Cold Care Group hebben wij de ambitie om onze groeistrategie versneld uit te voeren en ik kijk er naar uit om door te bouwen op het sterke fundament van beide bedrijven, opgebouwd over meer dan 100 jaar gezamenlijke historie. Het uitbreiden van onze activiteiten naar andere ‘verticals’ dan food, waaronder ‘pharma’ en ‘healthcare’ alsmede verdere internationale groei behoort zeker tot onze ambities”, besluit Ben Claaszen.

Voor meer informatie:
Roma Nederland
Ramgatseweg 19
4941 VN Raamsdonksveer
+31 (0)162 512 012
info@romaned.nl 
www.romaned.nl 

KIM Nederland
Tweelingenlaan 144
7324 BP Apeldoorn
+31 (0)55 368 91 91
info@kim-nederland.nl 
www.kim-nederland.nl