Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië investeert 8 mln euro in uienopslag

De Agrarische Coöperatie Argedava Novaci, gevestigd rondom Boekarest, Roemenië, met 800 hectare aan teeltgrond, is van plan om 8 miljoen euro te investeren in een opslag- en conditioneringfaciliteit voor uien. Dit initiatief heeft als doel om het prijsverschil te benutten tussen perioden van overproductie en de lente, wanneer Roemenië voornamelijk uien uit Nederland importeert.

"Roemenië produceert momenteel tussen de 30 en 40% van zijn consumptie. Het grootste probleem is dat we geen conditionerings- en opslagcapaciteit hebben, omdat deze groente ventilatiecellen nodig heeft voor opslag. Deze cellen kosten echter veel", aldus Ionuţ Vochin, voorzitter van de coöperatie en uitvoerend directeur van Oxigen Agro Product Company.

De jaarlijkse uienproductie van Roemenië overstijgt de 300.000 ton, maar voldoet niet aan de binnenlandse consumptiebehoeften, wat leidt tot aanzienlijke importen uit Nederland en andere EU-landen, met in totaal meer dan 80.000 ton jaarlijks. Het gebrek aan adequate opslagfaciliteiten resulteert in een deel van de binnenlandse productie die de markt niet bereikt.

Bron: romania-insider.com

Publicatiedatum: