Intern transport in krappe ruimtes is voor veel bedrijven een dagelijkse uitdaging; nog meer wanneer rekening gehouden moet worden met explosieveiligheidsvoorwaarden. Linde Material Handling (MH) biedt oplossingen voor alle ATEX toepassingen en introduceert intern transport met een hoog bedieningscomfort voor gebruik in krappe ruimtes. Deze Linde T20 - T30 EX pallettrucks, verkrijgbaar met of zonder staplatform, én Linde L06 - L16 AC EX palletstapelaars met contragewicht vormen een alternatief voor vorkheftrucks. Daarnaast kunnen ze geïntegreerd worden in het Linde connect: fleetmanagement systeem met toegangscontrole en schadebewaking. 

Chauffeurs uit de chemische en farmaceutische industrie, de biotech en cosmetica industrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de logistieke sector kennen het probleem: In veel productie-omgevingen en magazijnen met beperkte uitbreidingsmogelijkheden, is de ruimte vaak krap. "Elke centimeter telt als het gaat om goederen-transport en opslag- en aanvoerwerkzaamheden. Bestuurders hebben in deze omstandigheden bijzonder wendbare, gemakkelijk te manoeuvreren en gebruiksvriendelijke trucks nodig. Gevaarlijke stoffen moeten immers altijd veilig en betrouwbaar vervoerd worden," benadrukt Elke Karnarski, Product Manager Ex-Proof Trucks & Retrofit Solutions van Linde MH. 

Wendbaar, gemakkelijk manoeuvreerbaar en veilig 
De Linde T20 - T30 EX pallettrucks hebben een capaciteit van 2,0, 2,5 en 3,0 ton en een chassis dat 720 millimeter breed is. "De afmetingen blijven binnen de palletcontour - wat resulteert in een goede wendbaarheid mede dankzij de stuurbekrachtiging. De voertuigen zijn ontworpen voor aanvoer- en opslagwerkzaamheden en voor transport over korte en middellange afstand in ATEX zones 1/21 en 2/22. De bijbehorende explosiebeschermingsmaatregelen omvatten o.a. ontstekingsbeveiliging tegen elektrische en mechanische vonken, voortdurende temperatuurbewaking van alle relevante onderdelen én voorzorgsmaatregelen om elektrostatische ontlading te voorkomen."

De Linde L06 - L16 AC EX palletstapelaar met contragewicht, verkrijgbaar in vier versies met draagvermogens van 0,6, 1,0, 1,2 en 1,6 ton, heeft ook een smalle en compacte vormgeving van 890 millimeter. Met zijn vrijdragend vorkenbord voor ATEX zone 2/22 is het voertuig bij uitstek geschikt voor het vervoer van speciale ladingen, IBC containers of gesloten pallets in krappe ruimtes. Het voertuig is korter dan een elektrische vorkheftruck en is een optimaal alternatief voor explosiegevaarlijke werkomgevingen waar de ruimte krap is. 

Voor meer informatie:
Motrac
website@motrac.nl
www.motrac.nl