Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In VS uien teruggeroepen vanwege Listeria-besmetting

Wegmans roept Vidalia-uien terug uit haar winkels vanwege mogelijke besmetting met Listeria. Het mogelijk besmette product is verkocht van 23 juni tot en met 24 juni. Er bestaat bezorgdheid dat consumenten de uien in huis kunnen hebben vanwege de lange houdbaarheid.

Teruggeroepen product:

  • Vidalia uien verkocht per pond
  • Kan een 4-cijferige PLU-sticker op het product hebben (4159 of 4166)

Over Listeria-infecties
Voedsel dat besmet is met Listeria monocytogenes ziet er misschien niet bedorven uit of ruikt niet bedorven, maar kan toch ernstige en soms levensbedreigende infecties veroorzaken. Iedereen die een van de teruggeroepen producten heeft gegeten en symptomen van een Listeria-infectie heeft ontwikkeld, moet medische hulp inroepen en zijn of haar arts inlichten over de mogelijke blootstelling aan Listeria.

Ook moet iedereen die een van de teruggeroepen producten heeft gegeten, zichzelf de komende weken controleren op symptomen, omdat het tot 70 dagen na blootstelling aan Listeria kan duren voordat zich symptomen van listeriose ontwikkelen.

Voor meer informatie: foodsafetynews.com

Publicatiedatum: