Tholen - Vorig jaar gaf Kees Mol op deze site al aan graag de stap te maken naar het ontwerpen van complete lijnen voor de AGF-industrie. Dat is gelukt. Momenteel leggen de machinebouwers van ISM Machinery uit Goes de laatste hand aan een complete uienverwerkingslijn.

De nieuwe lijn gaat letterlijk de hoogte in. Met een snijmachine van Urschel, de weger van Multipond en de verticale verpakkingsmachine van vh vertical packaging werd de totale lijn opgebouwd, waarbij de snijmachine boven de weger is gepositioneerd. "Dat is wel uniek in machineland, meestal wordt dit met een transportband opgevangen en verder naar de weger getransporteerd. Nu scheelt het een opvoerschroef of transportband, dus ook schoonmaakkosten ", vertelt Kees. ISM verzorgde de complete lay-out engineering inclusief kantelaar, opvoerschroef, metaaldetectie en de complete besturing.

Afgelopen week werd na vijf maanden van engineering de machine getest met geschilde uien en werden de puntjes op de i gezet. In week 2 wordt de gehele lijn bij een uienverwerker ge├»nstalleerd. "Onze opdrachtgever gaf ons als opdracht om volledig in te zetten op hygi├źne, daar zijn we met onze partners goed in geslaagd. Het is echt een referentieproject geworden. Met dank aan de machinepartners, want zij zorgen allemaal voor de Rolls-Royce onder de machines in hun discipline", vertelt Kees.

"Deze lijn wordt ingezet voor hele uien, ringen en blokjes, maar feitelijk is de lijn geschikt voor alle gesneden en halffabricaat producten", vertelt Kees. Wat hem betreft ruikt de nieuwe lijn naar meer. "Deze kant van turn-key projecten willen we graag op. We zien bij de voedselverwerkende bedrijven nog veel mogelijkheden om verder te automatiseren. Morspunten, valhoogtes en overgangen zijn kritische punten waar vaak veel winst te behalen valt in het proces. Er is nog zoveel handjeswerk en we zien mogelijkheden om daar het nodige in te automatiseren. We dagen AGF-verwerkende bedrijven graag uit om hun vragen bij ons neer te leggen."

"Je ziet dat klanten bij hele specifieke vragen vaak behoefte hebben aan maatwerk, terwijl de grote leveranciers gebonden zijn aan standaardoplossingen. Wij zijn in dat gat gesprongen. We hebben hier alles in huis om oplossingen op maat te bedenken en te engineeren. Met deze lijn hebben we laten zien dat we dit prima aankunnen." 

Voor meer informatie:
Kees Mol
ISM Machinery 
Hudsonweg 10
4462 HJ Goes
0113-405035
info@ismgroup.nl
www.ismgroup.nl