Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers in Papoea-Nieuw-Guinea geholpen bij opslagproblemen

De uitentelers in Papoea-Nieuw-Guinea verliezen meer dan 20 procent van hun inkomsten door verliezen na de oogst, die verband houden met droog- en opslagproblemen. British American Tobacco PNG (BAT PNG) en Fresh Produce Development Agency (FPDA) werken nu samen om uientelers op het platteland van Papoea-Nieuw-Guinea te steunen.

Via dit partnerschap financiert BAT de bouw van 50 drooginstallaties voor uien op verschillende locaties. Volgens BAT PNG general manager Vamid Maksimenko is dit de eerste investering van BAT in de landbouwsector: "Het partnerschap heeft tot doel de kwaliteit en het volume van de uien te verhogen, waardoor de inkomsten van deze uienboeren zullen stijgen. De FPDA zal het fonds beheren door te zorgen voor de bouw en plaatsing in uienteeltcoƶperaties waarmee ze al samenwerken in het hele land en die momenteel aan de stedelijke markt leveren."

"De regering is van mening dat dit project de cruciale rol die landbouw speelt in de voedselzekerheid en economische stabiliteit van het land benadrukt. We zijn blij dat we kunnen samenwerken met FPDA, een ervaren en geloofwaardige partner op dit gebied."

Het project zal ongeveer 3.000 tot 5.000 huishoudens in de uienteelt helpen.

Bron: postcourier.com.pg

Publicatiedatum: