Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Affeldt Maschinenbau presenteert geoptimaliseerde machinetechnologie op Fruit Logistica:

"Dankzij een nieuwe ontwikkeling kunnen we bijna 100 clipnetten per minuut produceren"

Verdere ontwikkeling is een belangrijk onderwerp op het gebied van machine- en systeemtechnologie. "We willen ook graag onze nieuwste innovatie aan de sector presenteren op de Fruit Logistica in Berlijn. We hebben onze 14-baans weegmachine AVN 112-CW14FF ontwikkeld met weegcontainers en dwarstransporteurs die naar het midden afvoeren. In de praktijk betekent dit dat we nu twee AVN 929 netclipmachines tot het uiterste benutten en bijna 100 netclippen per minuut kunnen produceren", meldt Torben Ellerbrock, Sales Manager bij Affeldt Maschinenbau uit Neuendorf.

Het proces kan worden gebruikt voor een breed scala aan producten, zoals citrus, aardappelen of uien. Ellerbrock: "Overal waar producten moeten worden verdeeld over twee verpakkingsmachines met een hoge capaciteit. We hebben ook een afvoersysteem met vier uitgangen, zodat ofwel twee clippers of twee verticale flow-verpakkingsmachines kunnen worden gebruikt." Enkele systemen zijn al geïnstalleerd in Spanje en de volgende drie worden binnenkort geleverd en in gebruik genomen. Verdere projecten worden onder andere in Nederland en Noord-Duitsland gerealiseerd.

Grotere nauwkeurigheid met hoge prestaties
Naast de indrukwekkende prestaties is vooral het ontwerp kenmerkend voor het proces, vervolgt Ellerbrock. De lijn is onder andere ontworpen met een open design voor eenvoudige reiniging en onderhoud. "Daarnaast hebben we het systeem uitgerust met een apart frame voor de goot en de weegunit om de invloed van trillingen op het weegresultaat te minimaliseren. Dit leidt weer tot een hogere weegnauwkeurigheid met een constante, hoge capaciteit."


Torben Ellerbrock (l) en zijn collega's bij de stand op de Fruit Logistica 2023

Affeldt richt zich vooral op de verdere ontwikkeling van het machineportfolio en de aanpassing van huidige systemen. "Onze aanwezigheid op de Fruit Logistica van vorig jaar was een mooi startpunt voor ons na de lange pauze vanwege het coronavirus. Dit jaar verwachten we, samen met onze sterke partnerschappen, bestaande contacten te intensiveren en nieuwe contacten te leggen in de branche", besluit Ellerbrock.

Bezoek AFFELDT op de Fruit Logistica: Hal 2.1 / Stand A-22

Voor meer informatie:
Torben Ellerbrock
AFFELDT Maschinenbau GmbH
Altendeich 14
D-25335 Neuendorf, Duitsland
Tel.: +49 (0)4121 296185
t.ellerbrock@affeldt.com
http://www.affeldt.com

Publicatiedatum: