Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationaal onderzoek onder agrariërs naar de voorkeuren voor half-natuurlijke landschapselementen

Wageningen Universiteit is in het kader van het Europese onderzoeksproject FRESHH bezig met een onderzoek onder landbouwers, zoals akkerbouwers, vollegrondstelers en fruittelers naar de voorkeuren voor half-natuurlijke landschapselementen, zoals bloemstroken, grasstroken, hagen en bomenrijen.

Het doel van het onderzoek is om te achterhalen hoe landbouwers denken over de wijze waarop toepassing van half-natuurlijke landschapselementen kan bijdragen aan het behoud van biodiversiteit en natuurlijke plaagregulatie. Dit wil zeggen natuurlijke gewasbescherming door natuurlijke vijanden en onkruidonderdrukking door onkruidzaad-etende organismen.

Een belangrijke onderzoeksvraag is verder om na te gaan wat de belangrijkste beweegredenen en belemmeringen zijn die de landbouwers ondervinden voor de toepassing van deze half-natuurlijke landschapselementen op hun percelen.

Online onderzoek
Medio april ontvangen een paar duizend landbouwers een uitnodiging via de e-mail om deel te nemen aan een online onderzoek over dit onderwerp. Het online onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen. Het invullen van dit onderzoek duurt ongeveer 12 - 15 minuten. "Het is geen standaardvragenlijst, maar een vrij nieuwe manier van onderzoek. Uiteraard worden alle antwoorden anoniem verwerkt."

Nu deelnemen?
Landbouwers die graag mee willen doen, kunnen hier alvast deelnemen aan het onderzoek.

Terugkoppeling resultaten | Verloting 50 Bol.com cadeaukaarten t.w.v. €20
De landbouwers die deelnemen aan het onderzoek kunnen aan het einde van de online vragenlijst aangeven of zij de onderzoeksresultaten willen ontvangen. Tevens worden er 50 Bol.com-cadeaubonnen van €20 verloot onder de deelnemers.

Klik hier voor de vragenlijst

Voor meer informatie:
Jan Geelen
Geelen Consultancy
0317–425958
[email protected]

Publicatiedatum: