Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienonderzoek koprot landelijk uitgezet

Agrifirm Plant rolt het uienonderzoek, gericht op koprot, landelijk uit. Uientelers in de noordelijke en zuidelijke regio's van Nederland kunnen hiervoor uienmonsters van seizoen 2013 inleveren. Samen met Dacom worden alle gegevens van deze monsters ingevoerd en geanalyseerd. Zo ontstaat er een landelijk beeld van koprot. Deze kennis geeft de mogelijkheid om de waarschuwingsmodule van koprot te verfijnen en zo de juiste aanpak te ontwikkelen om besmetting van koprot de baas te worden.



Inleveren monsters
Telers die willen aansluiten bij het landelijk onderzoek, kunnen een uienmonster van in totaal 100 uien (hoge of lage besmetting) en bijbehorende digitale teeltgegevens in de maand januari aanleveren bij hun Agrifirm Plant specialist. Ook is er de mogelijkheid om contact op te nemen met kenniscoördinator R&D Henk Leffers via h.leffers@agrifirm.com of bellen naar M: 06- 55161379.

De gevonden aantastingen worden met alle digitaal aangeleverde teeltregistraties gekoppeld aan de regionale data van de Dacom module. Alle deelnemende telers ontvangen na het verwerken en analyseren van de gegevens informatie over hun specifieke resultaten.
Publicatiedatum: