Paradiso en Centro scoren uitstekend in Wieringermeer

In de rassendemo ui die Proeftuin Zwaagdijk afgelopen jaar heeft uitgevoerd in de Wieringermeerpolder hebben de rassen Paradiso en Centro uitstekende resultaten behaald. Diverse veredelingsbedrijven werkten mee aan deze demo, waaronder Nickerson-Zwaan.

Tien verschillende rassen werden uitgezaaid op 8 april 2013 in opdracht van Proeftuin Zwaagdijk. Al deze rassen kregen vervolgens dezelfde behandeling wat betreft bemesting, onkruid- en ziektebestrijding en oogsttijdstip (10 september). De rassen van Nickerson-Zwaan kwamen zeer goed uit de proef. Zo had het nieuwe ras Paradiso de hoogste netto opbrengst van alle rassen. Centro en Dormo, ook van Nickerson-Zwaan, volgden op de voet.

De kwaliteit van de uien in de kistjes zag er super uit. De uien voelden keihard aan en er zat een goede stevige huid omheen. Door de goede resultaten in verschillende gebieden en mede door het opbouwen van het zaaizaad is de Paradiso op dit moment geheel uitverkocht. De rasssen Centro en Dormo zijn nog wel voorradig.

Bron: Nickerson-Zwaan

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven