Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paradiso en Centro scoren uitstekend in Wieringermeer

In de rassendemo ui die Proeftuin Zwaagdijk afgelopen jaar heeft uitgevoerd in de Wieringermeerpolder hebben de rassen Paradiso en Centro uitstekende resultaten behaald. Diverse veredelingsbedrijven werkten mee aan deze demo, waaronder Nickerson-Zwaan.

Tien verschillende rassen werden uitgezaaid op 8 april 2013 in opdracht van Proeftuin Zwaagdijk. Al deze rassen kregen vervolgens dezelfde behandeling wat betreft bemesting, onkruid- en ziektebestrijding en oogsttijdstip (10 september). De rassen van Nickerson-Zwaan kwamen zeer goed uit de proef. Zo had het nieuwe ras Paradiso de hoogste netto opbrengst van alle rassen. Centro en Dormo, ook van Nickerson-Zwaan, volgden op de voet.

De kwaliteit van de uien in de kistjes zag er super uit. De uien voelden keihard aan en er zat een goede stevige huid omheen. Door de goede resultaten in verschillende gebieden en mede door het opbouwen van het zaaizaad is de Paradiso op dit moment geheel uitverkocht. De rasssen Centro en Dormo zijn nog wel voorradig.

Bron: Nickerson-Zwaan
Publicatiedatum: