Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te goed voor de vuilnisbak

In het kader van de Grüne Woche in Berlijn pakten wetenschappers en studenten tien weken lang mondkapjes en handschoenen om vervolgens bergen van afval te doorwoelen. Hiervoor lieten zij vijf ton stinkend huisafval komen. Het doel van deze speurtocht was het vinden van alles wat eetbaar is - of ooit eetbaar is geweest. Het resultaat: 30% van het afval bestond uit levensmiddelen. En de helft daarvan was nog eetbaar toen het bij het afval belandde. Nog steeds worden er in Duitsland teveel levensmiddelen weggegooid.

Van verschrompelde appelen tot aan etensresten gooit elke Duitser jaarlijks gemiddeld 82 kilogram levensmiddelen weg ter waarde van 235 euro. Dat komt overeen met één op de acht gekochte producten, zo deelde het ministerie van Voedsel en Landbouw mee. Bijna de helft hiervan bestaat uit groenten, die vaak verkeerd werden bewaard of niet op tijd op werden gegeten, gevolgd door brood en broodjes.

Terwijl veel mensen honger lijden, verspilt men in de industrielanden voedingsmiddelen, zo luidde de kritiek tijdens de Grüne Woche. "We willen dit veranderen", zo viel er te lezen op een spandoek bij de stand. Men propageerde dan ook met slogans als: 'De minimale houdbaarheidsdatum is geen weggooidatum' en 'Te goed voor de vuilnisbak'.

Publicatiedatum: