Uienteelt maakt vliegende start

In Zuid Nederland zitten de eerste zaai-uien al weer meer dan een week in de grond. Een heel verschil met vorig jaar toen er 1 april nog veel gezaaid moest worden. Omdat het de afgelopen periode uitzonderlijk warm was zijn de uien al vlot gekiemd. Komende week zullen de eerste uien al boven komen. Zoals de foto weergeeft, is de voortgang goed te zien tijdens een tussentijdse controle van een perceel. Ook zijn de eerste onkruiden zichtbaar. De foto is gemaakt op 20 maart jl. op lichte zandgrond.

Afbranden onkruid
Als teler dient u er op bedacht te zijn dat dit jaar eerder gestart moet worden met het afbranden van het onkruid. Bij het perceel van de foto is ook stuifdekgerst ingezaaid om stuifschade te voorkomen. Hierdoor zal het afbranden van het vroege onkruid anders moeten gebeuren dan met glyfosaat voor opkomst van de uien.Stesam Papierpulp
Een ander fenomeen dat de laatste dagen de kop op stak was het stuiven van lichte zandgronden. Dit kan voorkomen worden door stuifdekgerst te zaaien, maar ook het inzetten van Stesam Papierpulp geeft een heel goed resultaat. Dit jaar heeft Agrifirm hier afspraken over gemaakt met een leverancier voor Zuid Nederland. Wanneer u Stesam Papierpulp wilt toepassen dan dient u dit tijdig aan te geven, zodat dit snel na het zaaien kan worden toegepast en u geen onnodige risico's hoeft te lopen.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven