Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De weg naar kwaliteitsuien zonder koprot

Vooraankondiging Symposium 'Uienteelt 2.0'

De uienteelt is de afgelopen decennia veranderd. Zo zijn er al jaren op rij kwaliteits-problemen met bijvoorbeeld koprot. Als Nederland z'n toppositie in export van uien wil behouden, dan zal er iets moeten veranderen. Het is daarom tijd om een nieuwe uienteelt te lanceren: uienteelt 2.0. De hele keten heeft hier belang bij. Van telers tot verwerkers en exporteurs, adviseurs en zaadbedrijven, catering en consumenten. Om economisch rendement, werkgelegenheid en nog veel meer te behouden is verandering noodzakelijk.

Er is veel geschreven over koprot, maar in de markt wordt niet altijd de juiste informatie gebruikt en gepubliceerd. Op het symposium worden actuele handreikingen gegeven om koprot te voorkomen. Zo zal Heleen Bukman, onderzoeker fytopathologie van Bejo Zaden uitleggen hoe je koprot herkent, wat de symptomen zijn en wat het verloop is. Liesbeth van der Heijden, teamleider op het fytopathologisch zaadtechnologisch lab bij Bejo Zaden vertelt over haar ervaringen om koprot te voorkomen d.m.v. zaadbehandelingen en testen van het zaad. Douwe van Dongera, directeur van Profytodsd vertelt samen met Philip Kroes, o.a. teler van (biologische) uien over alle aspecten van duurzaam telen in relatie tot de bodem en de groei van het gewas. Harrie Versluis, Manager/Projectleider Open Teelten bij DLV Bouw en Siem Beers, directeur van Broer B.V. vertellen over de theorie en praktijk van oogsten en bewaring. Gijsbrecht Gunter, belangenbehartiger voor de Nederlandse uienhandel, zal als dagvoorzitter de regie houden en input geven over het belang van kwaliteit. De Groot en Slot, veredelingsbedrijf en organisator van dit symposium brengt deze sprekers bij elkaar om kennis te delen met de hele keten.

Het symposium 'Uienteelt 2.0' wordt gehouden met bovenstaande sprekers uit de hele keten. Het is voor iedereen toegankelijk en zal gehouden worden op twee dagen: maandag 2 juni in Emmeloord en dinsdag 3 juni in Bergen op Zoom. Let op: vol is vol! Dus zet het in uw agenda en meld u aan zodra de inschrijving is geopend. U ontvangt binnenkort een uitnodiging per post en/of e-mail.

Binnenkort meer informatie op www.degrootenslot.nl/symposium.
Publicatiedatum: