Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU verhoogt Chinese knoflookcontingent

Het publicatieblad van de Europese Unie (EU) heeft de verordening gepubliceerd, die het importcontingent van Chinese knoflook naar de EU zal verhogen met 12.375 ton tot een totaal van 46.075 ton. Met dit besluit is alle hoop van de Spaanse knoflooksector verloren. De sector heeft waarschuwingen afgegeven over de economische en sociale consequenties die dit kan hebben voor Spanje wegens oneerlijke concurrentie in termen van zowel kwaliteit als prijzen. In de regelgeving legt de Europese Commissie (EC) uit dat de verhoging gerelateerd is aan de marktuitbreiding, die werd veroorzaakt door de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de EU in 2007.

De nieuwe omstandigheden, die vanaf 1 juli van kracht worden, zijn veel bekritiseerd door Spaanse telers in gebieden zoals Castilië-La Mancha, Andalusië en Castilië-León, omdat ze bang zijn voor de consequenties van de verhoogde concurrentie van de Chinese zendingen.
Publicatiedatum: