India: Stabiele uienprijs kan in augustus stijgen.

Het stadsbestuur van New Delhi beweert dat er geen tekort is aan uien en dat de prijzen stabiel zijn met een klein verschil tussen groothandel- en retailprijzen. De regering nam maatregelen om prijsstijging te voorkomen. Toch zegt het bestuur nu dat de groothandelsprijs kan stijgen tot € 0,50 per kilo in augustus.


Maar er is een enorm verschil in retailprijzen in de stad. In Gautam Nagar in Zuid-Delhi werden uien verkocht voor € 0,25 tegen € 0,37/kg in oost- en centraal Delhi.
Bronnen bij het Agricultural Produce Market Committee (APMC) melden dat uien met een uitstekende kwaliteit voor € 0,31/kg verkocht worden bij een bekende groothandel terwijl de laagste prijs € 0,17 was. Het APMC heeft ook Mother Dairy's verkooppunten, prijsindicaties gegeven voor uien, tomaten en aardappelen.

Na overleg tussen Puneet Goel (Ontwikkeling) en APMC officials besloot de regering 40 kraampjes door de hele stad op te zetten met uien en aardappelen tegen groothan-delsprijzen, die binnen twee weken moeten worden uitgebreid tot 200.
Er worden meer uien en aardappelen aangevoerd in Delhi dan nodig. Dat blijkt uit cijfers en er komen zelfs delen van voorraden terug.

De 200 kraampjes, die ook andere dure groenten verkopen, blijven zeker tot september of zolang de prijzen hoog blijven. De verwachte prijsstijging in augustus zal aanhouden tot oktober als de regen nog langer uitblijft. Half april tot half september is een 'magere' periode voor uien. Dus worden ze vaak op voorraad gezet voor later.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven