Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Peruaanse zoete ui +10%

De uitvoer van Peruaanse verse uien (het seizoen begint eind juli en eindigt eind januari), zou dit jaar kunnen toenemen met 10% ten opzichte van het volume van vorig jaar, voor een bedrag van ongeveer 122.000 ton. Dit werd aangekondigd door de CEO van KeyPerú, Ognio Miguel Gomez, die benadrukt dat de stijging van de export te danken is aan een toename van het areaal, vooral in de belangrijkste producerende gebieden. Dat wil zeggen, in Arequipa, Ica en het Noorden. "Tussen 2500 en 3000 hectare zoete ui is naar schatting geplant dit seizoen," zegt hij.

Met betrekking tot de teelt van zoete uien gaat de mare dat de abnormale stijging van de temperatuur (van rond de 3 graden, volgens de SENAMHI) een impact zou hebben op de groente. "Tenminste dat werd gedacht," zegt Gomez, "maar dit was niet het geval. Het is waar dat als gevolg van de hogere temperaturen de uien sneller groeiden, maar tot nu toe zien we dat de omvang van de productie stabiel blijft."

Bron: Agraria.pe
Publicatiedatum: