Novista F1 beste ui van Nederland

Een vakjury van verschillende sorteerbedrijven heeft op de Ui & Peen manifestatie het ras Teon 810 van de kweker Takii als winnaar uitgeroepen van de rassen-demonstratie vergelijking. Tweede was het ras Sunnito van de firma Seminis en derde werd Firmo van Nickerson & Zwaan. De winnaar kreeg een fraaie beker en een certificaat uitgereikt van de jury.


Mees de Lorm van Seminis, Jelle Kleijn van Takii en Frank Druyff van Nickerson-Zwaan

Novista F1 (voorheen Teon810)
Novista F1 is een nieuwe ui uit het Takii Rijnsburger programma welke staat voor kwaliteit. Het ras scoort met name hoog op uniformiteit, kleur, vorm en houdbaarheid. Novista F1 is een vroeg ras, welke de teler een hoge mate van flexibiliteit in de afzet biedt. Vroeg oogsten voor af land verkoop behoort tot de mogelijkheden, maar ook zeer lange bewaring met behoud van kwaliteit is mogelijk: Novista!

PPO en Agrifirm Plant hebben dit jaar in Lelystad een rassendemoveld met 28 rassen aangelegd. Deze werden met elkaar vergeleken, waarbij gelet wordt o.a. op verschillen in groei, ontwikkeling, vroegheid en opbrengst. Daarnaast zijn kwaliteitszaken zoals bolvorm, uniformiteit, huidvastheid en hardheid bepaald. Naast de meest gangbare rassen werden ook de meest veelbelovende nieuwe rassen beproefd op dit veld.
Bron: uienpeen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven