Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italie: goede perspectieven kortedaguien

De regenachtige zomer in Italie heeft zijn gevolgen voor de lange dag uien. "Het natte weer zal zeker de houdbaarheid beïnvloeden. Het zal niet meevallen om die in de winter nog in de bewaring te hebben, dus korte dag uien kunnen best eens een goede investering zijn", zegt Fabrizion Abbondanza van Cora Seeds. "Het grootste probleem met deze uien zijn de seizoenen. Koude winters kunnen de vroege bloei vertragen en leiden tot productverlies. Milde winters kunnen daarentegen weer leiden tot vroege bloei en fytosanitaire problemen.

Volgens Abbondanza kan de productie variëren tussen de 30 tot wel 90 ton per hectare. "We adviseren de telers om te starten met deze binnenlandse uien, voor ze gaan importeren uit landen als India en Zuid-Amerika.

Rassen Cora Seeds


CRX 1923 Hidras - Witte ronde variëteit, Rijpt in mei, medium-krachtige-plant met goede productie. Ideaal voor zowel vers als gedroogd.



Reflex F1 (G 240) Uien geschikt om begin september te zaaien, goede groeikracht, middelgrote ui, meestal te oogsten in eind mei, goede productiviteit en ideaal voor opslag (2 maanden).



Divina F1(CRX 3751) -Nieuwe korte dag ui. Zaaitijd eind augustus - begin september, ronde uniforme ui, hoge productiviteit, goede houdbaarheid en te telen voor intermediaire cycli
 
Voor meer informatie:
Cora Seeds srl
Via Boscone, 1765/A
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 385166
Fax: (+39) 0547 380612
Web: www.coraseeds.com

Fabrizio Abbondanza
Emilia-Romagna, Toscana, Fucino sales manager
Cell.: (+39) 342 340 8680
Email: fabrizioabbondanza@outlook.com

Angelo Crucitti
Italy sales manager
Cell.: (+39) 348 0285357
Email: angelocrucitti@coraseeds.com
Publicatiedatum: