Nieuwe onderzoekslocatie Proeftuin Zwaagdijk in de Wieringermeer

Proeftuin Zwaagdijk heeft een nieuwe onderzoekslocatie in de Wieringermeer gevonden voor haar akkerbouw proeven. De locatie is gelegen in Wieringerwerf aan de Medemblikkerweg. Deze stap is genomen nadat duidelijk werd dat Proefboerderij Oostwaardhoeve per 1 november is gesloten als onderzoekslocatie.

De nieuwe onderzoekslocatie bestaat uit 60 hectare grond van maatschap Sturm waarvan ongeveer 15 hectare actief gebruikt gaat worden door Proeftuin Zwaagdijk. De grond is ingedeeld in percelen van verschillende grondsoorten. De percelen liggen op loopafstand van elkaar en zijn via paden goed bereikbaar. Een ander voordeel van de locatie is de ligging nabij snelweg A7. De jaarlijkse open dag zal plaats gaan vinden in juli bij de nieuwe locatie aan de Medemblikkerweg.

De Oostwaardhoeve was genoodzaakt om de activiteiten te stoppen omdat de pachter van de grond het contract heeft opgezegd en de gronden heeft teruggegeven aan de Domeinen. Deze rijksdienst is formeel eigenaar van de grond. Voor Proeftuin Zwaagdijk was de beslissing tot stoppen een aderlating. De proefvelden en faciliteiten werden altijd naar tevredenheid van Proeftuin Zwaagdijk en haar klanten gebruikt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven