Mogelijke bestraling van uien in India

De Maharashtra State Agriculture Marketing Board (MSAMB) is van plan om volgende zomer te experimenteren met het bestralen van uien om de kwaliteit en houdbaarheid te verbeteren. Er is al een bestralingscentrum bij Lasalgaon voor de bestraling van agrarische grondstoffen. Op dit moment is MSAMB al bezig met het bestralen van mango's voor de export naar de Verenigde Staten. De MSAMB is ook van plan om na het experiment de bestraling van uien te promoten bij telers.

Volgens de normen van de Verenigde Staten is de bestraling van mango's verplicht voor de export. Om die reden heeft MSAMB de bestraling van mango´s opgenomen in het boekjaar 2007-2008. In het seizoen van 2014-2015 heeft Lasalgaon 295 ton mango's bestraald voor de export naar de Verenigde Staten.

Het Bhabha Atomic Research Centre (BARC) heeft het bestralingscentrum Krushak (Krushi Utpadan Sanrakshan Kendra) op Lasalgaon opgezet in 2002 voor het behoud van agrarische grondstoffen. Dit bestralingscentrum wordt commercieel geëxploiteerd door MSAMB en gesteund door BARC.

Bron: indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven