Actieve bijdrage NAJK aan Innovatiefonds voor Telers

Met het partnerschap van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) wil het Innovatiefonds voor Telers vooral de jongere teler oproepen om met innovatieve ideeën te komen. De afgelopen maanden leverde de samenwerking vijf nieuwe inzendingen op.

Het Innovatiefonds voor Telers heeft sinds haar oprichting in 2012 al veertig vernieuwende ideeën ontvangen. Deze zijn door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Rudy Rabbinge beoordeeld. De beste ideeën zijn beloond met een geldbedrag. De jury constateerde begin dit jaar dat er weinig inzendingen van jongere agrariërs waren, terwijl juist bij hen ook veel kennis is. Daarom heeft het Innovatiefonds voor Telers samenwerking gezocht met NAJK. Met 8.000 leden tussen 16 en 35 jaar jong vertegenwoordigt deze landelijke jongerenorganisatie een belangrijke stem in de agrarische sector.

Hoog opgeleid en onbevooroordeeld
NAJK-voorzitter Eric Pelleboer ziet met de samenwerking goede kansen voor zowel zijn organisatie als het Innovatiefonds en daarmee de sector: ,,Jongeren spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van innovaties. Onze leden gaan onbevangen problemen en uitdagingen aan.'' Veel NAJK-leden werken op het ouderlijk bedrijf of zijn elders werkzaam in de agrarische sector. Over het algemeen zijn jonge agrariërs hoog opgeleid. Het hoge kennisniveau van biedt mogelijkheden voor nieuwe inzichten en innovaties op het bedrijf. ,,De Nederlandse landbouw heeft een vooraanstaande positie in de wereld. De ontwikkeling van innovaties in de agrarische sector is van belang om die voorsprong te behouden. Daarom sluit het partnerschap van NAJK bij het Innovatiefonds goed aan.''

Nieuwe inzending indienen
Op basis van de inzendingen vanaf 15 november 2014, zal de jury zich medio 2015 weer buigen over de ingezonden innovaties. Ideeën kunnen tot en met 15 april ingediend worden op www.innovatiefondsvoortelers.nl. Het 'Innovatiefonds voor telers' stimuleert agrarische ondernemers in akker- en tuinbouw met een financiële beloning voor vernieuwende ideeën. Het fonds is een initiatief van partners: Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT, OCI Agro en Syngenta.

Voor meer informatie:
Innovatiefonds voor telers
Postbus 270
8250 AG Dronten
www.innovatiefondsvoortelers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven