Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vrijdag 8 januari, 13.00-19.00 uur

Open dag kistenbewaring Mts. Koenraadt - Heerink

Vrijdag 8 januari van 13:00 tot 19:00 uur organiseert DLV Advies een open dag bij het akkerbouwbedrijf van Maatschap Koenraadt-Heerink, Tollebekerweg 6 te Espel. Espel. Zij bouwden een nieuwe bewaarplaats met verwerkingsruimte en luifel van 3.000 m² voor pootgoed, uien en peen.

Het is voor de familie Koenraadt een hele verandering, een eigen kistenbewaring voor 3.200 kisten met sorteerruimte. De sorteermachine die op de andere locatie een groot deel van de schuur innam is qua formaat in de nieuwe sorteerruimte ondergeschikt aan de ruimte geworden. Praktisch, duurzaam en flexibel waren de wensen. De wensen zijn door DLV Advies verwerkt in het ontwerp en begeleid tot een goede uitvoer in het bouwtraject.Centrale verwerkingsruimte
De nieuwe kistenbewaring ligt precies tussen Espel, Tollebeek en Emmeloord in en is ondanks zijn forse afmeting mooi geïntegreerd in het landschap. De bewaarplaats met verwerkingsruimte en luifel bestaat uit bijna 3.000 m² en herbergt 6 cellen voor pootgoed, uien en peen.

De omvang van het bedrijf vereist een goede interne logistiek. Daar is bij het ontwerp veel aandacht aan besteed. Zo is de verwerkingsruimte centraal in het gebouw gesitueerd, de bewaarcellen links en rechts naast deze ruimte. De cellen zijn op die manier snel bereikbaar en dit houdt de rijlijnen kort.

Alle cellen zijn multifunctioneel. Zo kan een van de uiencellen worden gebruikt als bewaarcel van peen. De cellen zijn allen voorzien van koeling, die gevoed worden door een duurzame CO2-propaankoeling. In onderzoek- en testfase zijn de zuigkleden over de volledige breedte van de kistenrij.

Bedrijven die bij het akkerbouwbedrijf of de nieuwbouw zijn betrokken, zullen zich tijdens deze dag presenteren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven