Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carl van de Wiel, Agro Centre Holland:

"Goede vraag en prijs, maar wisselvallige kwaliteit rode uien"

Tholen - De markt voor rode uien ontwikkelt zich goed. Dat vertelt Carl van de Wiel van Agro Centre Holland. "Ook de vooruitzichten zien er goed uit. Er is voldoende vraag naar rode uien en die komt ook van alle kanten. Alleen de vraag vanuit Engeland valt me erg tegen. Dat land gaat steeds meer rode uien produceren en wordt behoorlijk zelfvoorzienend. Boeren willen ook wel verkopen want de prijs bij de teler van 18-24 cent, naar gelang sortering en kwaliteit, is prima."



Hoewel er ook hele mooie partijen rode uien beschikbaar zijn, is het niet allemaal goud wat er blinkt. "Er zijn partijen die door de regenval binnen niet al te lange tijd opgeruimd moeten worden. Veel telers zijn bang dat hun product verloren gaat en dat geeft een wat geforceerde druk op het aanbod. Ik verwacht niet dat de prijs binnen korte termijn omhoog gaat, maar voor het einde van het seizoen zit er wel een prijsstijging in. Ik verwacht dat de rode uien in april en mei een stukje duurder zijn dan nu", zegt Carl.

Het areaal rode uien bleef dit seizoen in Nederland redelijk stabiel. "Het blijft, ook Europees gezien, vaak kwakkelen. Veel telers beginnen optimistisch met de teelt van rode uien, maar het is een heel moeilijk gewas om te telen en als ze de oogst een keer moeten ruimen, speelt men het volgende jaar graag op safe en schakelt men snel weer over naar een ander gewas", vertelt Carl. Waar het andere jaren nog weleens lastig was om aan de grove sortering rode uien te komen, valt dat dit jaar mee. "Door de wisselvallige opkomst waren de plantaantallen weliswaar lager, maar vallen de uien wel grover uit. Met als gunstig gevolg dat er ook een behoorlijke vraag is naar kleine uien!"



Agro Centre Holland is dit jaar als standhouder present op de Fruit Logistica in Berlijn, Hal 3.2 A-19

Voor meer informatie:
Carl van de Wiel
Agro Centre Holland
Noordseweg 11
4772 PG Langeweg
Tel: 0168-371230
Fax: 0168-371235
www.red-onion.com